Бурякові котлети без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Бурякові котлети - чудова альтернатива м'ясних котлет. Більш того, вони набагато корисніше останніх!
Пропоную Вашій увазі рецепт приготування бурякових котлет без яєць. Ця страва дуже смачна і корисна, адже головний інгредієнт цих котлет - буряк. Багатий зміст природних антиоксидантів дозволяє використовувати буряк для профілактики онкологічних захворювань, а вітаміни групи B і залізо - для профілактики і лікування анемії. Крім того, речовини, містяться в буряку, регулюють обмін речовин, таким чином перешкоджаючи накопиченню надлишкової маси тіла. Як гарнір до буряковим котлет можна подавати відварну картоплю або рис.
- Буряк - 2 штуки
- Морква - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Панірувальні сухарі - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Відварюємо буряк і морква.
2. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі.
3. Буряк пропускаємо через м'ясорубку.
4. Те ж саме робимо з морквою. Зайвий сік зливаємо.
5. Змішуємо буряк з морквою, цибулею і борошном. Солимо. Ретельно перемішуємо.
6. З отриманої маси формуємо котлети і обвалюють їх в панірувальних сухарях.
7. Запікаємо котлетки в духовці при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
8. Бурякові котлети готові! Подавати можна зі сметаною. Смачного!