Смородиновий мус
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжний, смачний і корисний десерт для будь-якого свята або коли просто захотілося чогось смачного і холодного в літній спекотний день. Готується мус дуже просто, а сподобається всім!
Смачний, яскравий і корисний десерт зі смородини - це відмінне блюдо для дитячого свята або просто прохолодний десерт в спекотний літній день. Готується він досить просто, а ваші діти будуть в захваті.
- Чорна смородина свіжа - 150 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 100-150 грам (за смаком)
- Желатин - 5 грам
- Вода - 200 мілілітрів
Перевіримо, чи всі інгредієнти для десерту у нас є, щоб в процесі готування не виникли сюрпризи.
Желатин замочуємо в теплій кип'яченій воді, нехай набухає.
Смородину ретельно промиваємо, підсушують і перебиваємо блендером в пюре.
Додаємо до ягідному пюре цукор, ретельно перемішуємо.
Відокремлюємо білок від жовтка, жовток нам буде не потрібен.
Желатин нагріваємо і розмішуємо до повного розчинення, а потім охолоджуємо. Додаємо до ягідному пюре білок і розчин желатину.
І збиваємо все це міксером в піну.
Розкладаємо мус в красиві креманки або келихи і ставимо в холодильник, нехай злегка застигне. Потім можна прикрасити його збитими вершками і подавати до столу.