Рецепт Смородиновий мус фото

Смородиновий мус
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина , Чорна смородина
Дієтичне харчування
На швидку руку
Десерти , Мус
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Дуже ніжний, смачний і корисний десерт для будь-якого свята або коли просто захотілося чогось смачного і холодного в літній спекотний день. Готується мус дуже просто, а сподобається всім!

Опис приготування:

Смачний, яскравий і корисний десерт зі смородини - це відмінне блюдо для дитячого свята або просто прохолодний десерт в спекотний літній день. Готується він досить просто, а ваші діти будуть в захваті.

  • Чорна смородина свіжа - 150 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 100-150 грам (за смаком)
  • Желатин - 5 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
смородиновий мус - фото крок 1
Перевіримо, чи всі інгредієнти для десерту у нас є, щоб в процесі готування не виникли сюрпризи.
смородиновий мус - фото крок 2
Желатин замочуємо в теплій кип'яченій воді, нехай набухає.
смородиновий мус - фото крок 3
Смородину ретельно промиваємо, підсушують і перебиваємо блендером в пюре.
смородиновий мус - фото крок 4
Додаємо до ягідному пюре цукор, ретельно перемішуємо.
смородиновий мус - фото крок 5
Відокремлюємо білок від жовтка, жовток нам буде не потрібен.
смородиновий мус - фото крок 6
Желатин нагріваємо і розмішуємо до повного розчинення, а потім охолоджуємо. Додаємо до ягідному пюре білок і розчин желатину.
смородиновий мус - фото крок 7
І збиваємо все це міксером в піну.
смородиновий мус - фото крок 8
Розкладаємо мус в красиві креманки або келихи і ставимо в холодильник, нехай злегка застигне. Потім можна прикрасити його збитими вершками і подавати до столу.

Схожі рецепти