Сметанно-часниковий соус
(покроковий рецепт з фото)
Сметанно-часниковий соус - найпростіший соус, який універсальний. Він підходить практично до будь-якої страви - до риби, м'яса, пельменів.
Приготувати сметанно-часниковий соус в домашніх умовах - простіше простого. Інгредієнти для нього практично завжди є в вашому холодильнику. Мені подобається цей соус своєю універсальністю - з ним можна робити салати, подавати до риби, м'яса. Я роблю цей соус завжди, коли готую манти або пельмені. Та й просто з картоплею він завжди йде на ура. Класичний рецепт сметанно-часникового соусу ви можете взяти за основу і додавати інші, свої улюблені інгредієнти.
- Крем - 250 грам
- Часник - 4-5 зубчиків
- Кріп - 50 грам
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
Готуємо всі необхідні для соусу інгредієнти.
Моєму кріп, видаляємо товсті стебла - вони нам не потрібні. Дрібно ріжемо зелень, що залишилася і злегка приминає лезом ножа, щоб виділився сік.
Висипаємо нарізаний кріп в чашку зі сметаною.
Чистим чеснок, тиснемо і відправляємо до сметану з кропом.
Все перемішуємо, солимо і перчимо. Соус готовий!