Рецепт Сметанно-сирний соус фото

Сметанно-сирний соус
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Овочі , Молочні продукти , Сир , Плавлений сир
Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Соуси , Сметанний соус , Соус сирний
Кількість порцій: 1
Час приготування: 20 хв.

Приготувати сметанно-сирний соус можна до м'ясних страв і птиці. Сметана відмінно гармонує з сиром і часником. Готувати соус можна на основі твердого, а можна і на основі плавленого сиру. Пробуйте!


Опис приготування:

Підкреслити смак і розкрити аромат будь-якого м'ясної страви вам допоможе рецепт, як приготувати сметанно-сирний соус. Всього 15 хвилин - і на вашому столі ідеальне доповнення до улюбленого м'ясного вечері. Цей соус виходить густим, оскільки він готується з додаванням борошна. Поєднання сиру, сметани і часнику - ідеальне!

  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Крем - 100 мілілітрів
  • Бульйон м'ясний - 100 мілілітрів
  • Часник сушений - За смаком (приправа)
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Кріп - За смаком
  • Плавлений сир - 1 штук
  • Борошно - 2 щіпки
сметанно-сирний соус - фото крок 1
1. Різноманітність соусів в сучасній кулінарії вражає. Готуються вони швидко і ідеально доповнюють приготовану страву. Пропоную приготувати сметанно-сирний соус, який підійде до м'яса або птиці і навіть до сосисок і іншим ковбасним виробам. Для цього нам знадобляться найпростіші інгредієнти.
сметанно-сирний соус - фото крок 2
2. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло.
сметанно-сирний соус - фото крок 3
3. Як тільки розтопиться масло, потрібно додати пару пучок борошна.
сметанно-сирний соус - фото крок 4
4. Потім додаємо бульйон (в разі його відсутності підійде вода) і сметану, після чого доводимо соус до кипіння.
сметанно-сирний соус - фото крок 5
5. Нарізаємо кубиками плавлений сир, відправляємо до нашого соусу, який ось-ось почне закипати.
сметанно-сирний соус - фото крок 6
6. Коли сир повністю розплавиться, додаємо сушений часник.
сметанно-сирний соус - фото крок 7
7. І останній штрих - зелень (кріп найкраще поєднується з цим соусом). Все перемішуємо, млоїмо ще хвилину, а після знімаємо з вогню.
сметанно-сирний соус - фото крок 8
8. Відразу переливаємо сметанно-сирний соус в креманку або до страви, з яким будемо його подавати.

Схожі рецепти