Сметанно-сирний соус
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати сметанно-сирний соус можна до м'ясних страв і птиці. Сметана відмінно гармонує з сиром і часником. Готувати соус можна на основі твердого, а можна і на основі плавленого сиру. Пробуйте!
Підкреслити смак і розкрити аромат будь-якого м'ясної страви вам допоможе рецепт, як приготувати сметанно-сирний соус. Всього 15 хвилин - і на вашому столі ідеальне доповнення до улюбленого м'ясного вечері. Цей соус виходить густим, оскільки він готується з додаванням борошна. Поєднання сиру, сметани і часнику - ідеальне!
- Молоко - 200 мілілітрів
- Крем - 100 мілілітрів
- Бульйон м'ясний - 100 мілілітрів
- Часник сушений - За смаком (приправа)
- Вершкове масло - 30 грам
- Кріп - За смаком
- Плавлений сир - 1 штук
- Борошно - 2 щіпки
1. Різноманітність соусів в сучасній кулінарії вражає. Готуються вони швидко і ідеально доповнюють приготовану страву. Пропоную приготувати сметанно-сирний соус, який підійде до м'яса або птиці і навіть до сосисок і іншим ковбасним виробам. Для цього нам знадобляться найпростіші інгредієнти.
2. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло.
3. Як тільки розтопиться масло, потрібно додати пару пучок борошна.
4. Потім додаємо бульйон (в разі його відсутності підійде вода) і сметану, після чого доводимо соус до кипіння.
5. Нарізаємо кубиками плавлений сир, відправляємо до нашого соусу, який ось-ось почне закипати.
6. Коли сир повністю розплавиться, додаємо сушений часник.
7. І останній штрих - зелень (кріп найкраще поєднується з цим соусом). Все перемішуємо, млоїмо ще хвилину, а після знімаємо з вогню.
8. Відразу переливаємо сметанно-сирний соус в креманку або до страви, з яким будемо його подавати.