Смачний салат з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас в морозильній камері залежалася зелена стручкова квасоля, то ви можете зробити відмінне блюдо. Підкажу рецепт, як приготувати смачний салат з квасолею. Він робиться дуже просто і швидко.
У мене була свіжа стручкова квасоля. Якщо використовуєте заморожену, то для варіння її можна не розморожувати, а відправити в каструлю відразу. Ще краще буде, якщо відварити її на пару. У нашому розумінні салат - це велика кількість інгредієнтів (перемішані або шарами), але це зовсім не обов'язково.
- Листя салату - За смаком
- Черрі - 10-15 штук
- Зелена стручкова квасоля - 200 грам
- Петрушка - 1 пучок
- Перець - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 зубчик
- Лимон - 1/2 штуки
- Пармезан - За смаком
1. Для соусу: в невелику миску вливаю оливкова олія, відвалів сік половинки лимона, додаю гірчицю, подрібнений через прес часник. Все перемішую і відставляю в сторону.
2. Зелену квасолю мою і відварюю в киплячій воді 5-7 хвилин, після цього перекладаю квасоля на лід або в холодну воду.
3. Перецьь мою і нарізаю тонкими кільцями. Де попадаються насіння, там вичищаю.
4. Цибуля очищаю і нарізаю тонкими півкільцями, потім руками розбираю їх.
5. Мою листя салату і витираю серветками, викладаю на тарілку, потім на них кладу перець і цибулю.
6. Відварну зелену квасолю розрізаю на 2-3 частини, зрізаю хвостики.
7. Томати мою і нарізаю їх часточками, додаю на тарілку до решти продуктів.
8. Зелень мою і витираю серветками, потім подрібнюю ножем. Додаю її в салатник і перемішую.
9. Подаю салат порционно: викладаю на плоску тарілку листя салату, потім відварну квасоля, а поруч суміш з перцю, лука, петрушки і томатів. Поливаю все приготовленої раніше заправкою, посипаю тертим пармезаном.