Смачний маннік на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто думає- маннік це так, незрозуміло що і незрозуміло як. Насправді, маннік це смачний пиріг, який дуже близький до смаку до сирник або сирною запіканці. Правильно приготовлений маннік дуже смачний. Його можна приготувати з наповнювачем. В якості наповнювача можуть бути в'ялена або свіжа вишня, чорнослив, родзинки, в'ялена журавлина або банани. Даний пиріг печеться зовсім без додавання масла, що робить його більш вигідним з точки зору економії сімейного бюджету і з точки зору збереження фігури.
Смачний маннік на кефірі, приготований за цим рецептом, цілком можна використовувати як основу для святкового пирога - досить небагато його доповнити, приготувавши крем і більш вишукано прикрасивши.
- Манька - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Кефір - 2 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ваніль - За смаком
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Ізюм або інший наповнювач - За смаком
- Яйце - 3 штуки
1. У миску всипаємо манну крупу.
2. До манній крупі додайте цукровий пісок. Цукора можна взяти склянку або 5 столових ложок з невеликою гіркою. Рівень цукру можна регулювати самостійне. Якщо взяти склянку цукру пиріг буде досить солодкий.
3. До сухим продуктам додайте щипотку солі, склянка борошна. Сухі продукти перемішайте між собою, додавши розпушувач.
4. У глибоку миску влийте 400 мл кефіру. Висипати суху суміш і додайте яйця.
5. Все добре перемішайте. Це можна робити просто виделкою. Не обов'язково використовувати техніку. Залиште тісто при кімнатній температурі на 30-40 хвилин. Манька nabuhnet.
6. У тісто додайте отдушку і родзинки. Знову перемішайте.
7. Форму для випічки змастити маслом. Викласти тісто в форму і розрівняти. Розігріти духовку до 200 градусів. Випікати маннік будемо близько 40 хвилин в духовці при 200 градусів до готовності, а готовність настане через 40-50 хвилин, після того, як утворюється рум'яна кірочка. Маннік при випічці злегка вздуется, але в міру остигання впаде.
8. Рум'яного манника дати охолонути.
9. Подайте маннік до столу. Дуже смачно зі склянкою молока. Спробуйте.