Маннік смачний
(покроковий рецепт з фото)
Дітей зачас не змусиш є манку, але від шматочка пирога вони точно не відмовляться. Зробив, як приготувати смачний маннік? Я сьогодні з радістю поділюся одним з численних варіантів.
Якщо любите родзинки, то сміливо додавайте його в пиріг. Маннік готують на основі кефіру, молока, сметани та інших молочних продуктів. Цей пиріг добре поєднується з ваніллю або корицею. До столу його прийнято подавати вже остиглим. Якщо хочете, то подавайте його з кулькою морозива або малиновим сиропом.
- Молоко - 1 літр
- Манька - 150 грам
- Яйця - 2 штуки
- Жовток - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 170 грам
- Ізюм - 70 грам
- Вершкове масло - 70 грам
1
У сотейник налийте молоко і додайте цукровий пісок, вимиті родзинки, 50 грамів вершкового масла, цедру одного лимона.
2
Надішліть сотейник на вогонь, доведіть вміст до кипіння, потім відразу додайте манку і перемішайте, варіть на слабкому вогні 5 хвилин після закипання.
3
Приберіть сотейник з вогню і відставте його в сторону, до остигнула каші додайте курячі яйця і жовтки, перемішайте.
4
Форму для випічки змастіть 20 грамами масла, вилийте тісто і відправте пиріг в розігріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин або до утворення скоринки на поверхні.
5
Перед подачею на стіл остудіть пиріг, а потім наріжте його шматочками підходящої форми.