Смачний лимонний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Навіть звичайний пиріг стане родзинкою і окрасою вашого столу, якщо до нього додати лимони. Неймовірно смачна і ароматна випічка за рецептом, як приготувати смачний лимонний пиріг.
Основа пирога - це пісочне тісто. Можна зробити заливку не тільки з лимонів, тут підійдуть лайми, апельсини або ягоди. Пиріг подають остиглим до столу, прикрашаючи його цукровою пудрою. Такий відмінно подавати з чашкою зеленого або трав'яного чаю.
- Борошно - 1 1/4 склянки
- Цукрова пудра - 6 Ст. Ложок
- Лимонна цедра - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 12 Ст. Ложок
- Лимонний сік - 1 Склянка
- Цукор - 1, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Жовтки курячі - 3 штуки
- Крохмаль - 1, 5 чайних ложки
- Оливкова олія - За смаком
1. Форму для випічки застеліть пергаментом. Розігрійте духовку до 180 градусів.
2. Змішайте борошно, цукрову пудру, 1 ложку лимонної цедри, сіль.
3. Додайте 10 ложок вершкового масла і перемішайте суміш до утворення крихти, це займе близько 10 хвилин.
4. Зберіть тісто в єдиний кому і викладіть у форму для запікання, відправте в заздалегідь розігріту духовку і випікайте 30-35 хвилин.
5. Тим часом змішайте лимонний сік, цукор, яйця і жовтки, крохмаль. Надішліть на вогонь і варіть після закипання на слабкому вогні 2-4 хвилини.
6. Зніміть каструлю з вогню і процідіть суміш крізь сито.
7. Додайте 2 ложки вершкового масла, пару крапель рослинного масла, що залишилася лимонну цедру.
8. Дістаньте форму з коржем з духовки і вилийте в неї лимонну суміш, знову відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 10-15 хвилин.
9. Дістаньте готову випічку і остудіть її, прикрасьте цукровою пудрою і розріжте шматочками.