Смачні повітряні булочки
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт сподобається любителям свіжої домашньої випічки. За смаком булочки нагадують ті, які колись випікали в шкільних їдальнях. Вони такі ж ароматні і апетитні!
Це класичний рецепт приготування смачних повітряних булочок. Їх можна готувати без начинки, а можна в серединку закласти, наприклад, родзинки або подрібнені волоські горіхи, тут вже справа смаку. Булочки виходять пишними, рум'яними і дуже повітряними! Гарного дня!
- Молоко тепле - 2 склянки
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Ваніль - За смаком
- Цукор - 7 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 9 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
Поєднавши всі інгредієнти, замішуємо тісто.
При необхідності додайте ще борошна. Тісто необхідно накрити і залишити в теплому місці на 40 хвилин.
Розділити тісто 15-16 рівних частин.
З тіста формуємо булочки будь-якої форми і кладемо на змащений олією лист. Змащуємо яєчним жовтком і посипаємо цукром. Випікаємо в духовці 1 годину при температурі 190 градусів.
Готово! Смачного!