Повітряні булочки з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Цей класичний рецепт повітряних булочок з родзинками прийшов до нас, як кажуть, з єврейської кухні, хоча насправді, смачне смачно всюди, і наші бабусі, напевно, готували так само! Спробуйте і ви
Цей рецепт приготування повітряних булочок з родзинками мені подобається тим, що результат завжди виходить просто приголомшливим, - час, яке доведеться витратити на підготовку, все ж цього варто! Тим більше, що з такої кількості інгредієнтів булочок вийде досить багато, - нагодуйте всю сім'ю, та ще й гостей почастуєте!
Як зробити повітряні булочки з родзинками:
1. Для початку в підігрітому молоці розчинний цукор і дріжджі. Залишити на 10 хвилин.
2. Коли тісто почне пузиритися, - домішуємо сіль, рослинне масло і родзинки. Перемішаємо.
3. В окремому посуді трохи зіб'ємо яйця з ванільним цукром. Домішуємо до тесту.
4. Тепер потроху всипаємо борошно, постійно помішуючи. Тісто має ще трохи липнути до рук, але бути рівномірним і гладким. Закриваємо рушником або харчовою плівкою, і залишимо доходити, поки тісто не збільшиться в два рази.
5. Ще раз тісто вимішуємо (краще руками), і ще раз залишаємо доходити.
6. Формуємо і випікаємо наші булочки хвилин 20 в розігрітій до 180 градусів духовці. Зверху, до речі, їх можна теж присипати цукром, корицею або маком.
От і все! вид, не такий страшний вовк, як його малюють, - самостійно зайнятися випічкою може собі дозволити кожна господиня, так що я сподіваюся, цей рецепт приготування повітряних булочок з родзинками вас мотивує на нові звершення на кухні! хай щастить!
- Молоко - 1/2 L
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Масло рослинне - 150 мілілітрів
- Борошно - 6 склянок
- Ізюм - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
Як зробити повітряні булочки з родзинками:
1. Для початку в підігрітому молоці розчинний цукор і дріжджі. Залишити на 10 хвилин.
2. Коли тісто почне пузиритися, - домішуємо сіль, рослинне масло і родзинки. Перемішаємо.
3. В окремому посуді трохи зіб'ємо яйця з ванільним цукром. Домішуємо до тесту.
4. Тепер потроху всипаємо борошно, постійно помішуючи. Тісто має ще трохи липнути до рук, але бути рівномірним і гладким. Закриваємо рушником або харчовою плівкою, і залишимо доходити, поки тісто не збільшиться в два рази.
5. Ще раз тісто вимішуємо (краще руками), і ще раз залишаємо доходити.
6. Формуємо і випікаємо наші булочки хвилин 20 в розігрітій до 180 градусів духовці. Зверху, до речі, їх можна теж присипати цукром, корицею або маком.
От і все! вид, не такий страшний вовк, як його малюють, - самостійно зайнятися випічкою може собі дозволити кожна господиня, так що я сподіваюся, цей рецепт приготування повітряних булочок з родзинками вас мотивує на нові звершення на кухні! хай щастить!