Повітряні булочки з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Так вже вийшло, що багато сучасних господині бояться братися за випічку будинку, і дуже даремно. Цей простий рецепт булочок не відніме багато зусиль, а результат сподобається навіть самим вибагливим!
Так вже вийшло, що випічкою я ніколи не займалася, - завжди це здавалося справою клопіткою і віднімають багато часу. Але потім знайшла цей рецепт приготування повітряних булочок з дріжджового тіста, - і просто-таки закохалася в нього! Адже по суті, і готувати тісто, і випікати дуже просто і швидко, а решту часу потрібно просто для того, щоб тісто досить "піднялося" . Так що нехай вас 2 години не лякають в цьому плані.
Отже, як приготувати повітряні булочки з дріжджового тіста:
1. Молоко (краще не відразу з холодильника, в ідеалі взагалі його трохи підігріти) влити в миску, додати 1 ç.l. Цукру, і розмішати, щоб цукор розчинився. Додамо дріжджі, - і накриємо полотенечком. Чекаємо 10 хвилин.
2. В окремій мисці змішаємо сухі компоненти, - борошно, цукор, що залишився, і додамо ще дрібку солі.
3. Як 10 хвилин пройшло, - додаємо в одну миску опару і сухі компоненти. Ретельно вимішуємо.
4. Додамо яйця (жовтки), і знову ж таки добре заважаємо, поки тісто не стане однорідним, а ложка не почне в тесті застрявати.
5. Масло наріжемо шматочками, і додати його в аналізі. Заважаємо хвилин так десять, після чого закриваємо рушником, прибираємо в тепле місце, і приблизно годину займаємося своїми справами.
6. Коли тісто збільшиться вдвічі, вже можна починати ліпити булочки. З тіста формуємо коржі, а потім як би "закручуємо" їх у напрямку вгору. Хоча форма, звичайно ж, може бути будь-який.
7. Посипаємо їх зверху цукровою пудрою, маком, або чим вам завгодно. Я зазвичай ще змащую їх зверху залишилися яєчними білками.
8. Випікаємо в попередньо розігрітій духовці хвилин 20, поки не зарум'яняться і не почнуть пахнути на всю квартиру.
Готово! Я сподіваюся, вам цей простий рецепт повітряних булочок з дріжджового тіста сподобається так само сильно, як і мені, і ви побалуєте своїх рідних смачненьким!
- Борошно - 350 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Яйця - 2 штуки (нам знадобляться тільки жовтки)
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Дріжджі - 10 грам
- Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка
Отже, як приготувати повітряні булочки з дріжджового тіста:
1. Молоко (краще не відразу з холодильника, в ідеалі взагалі його трохи підігріти) влити в миску, додати 1 ç.l. Цукру, і розмішати, щоб цукор розчинився. Додамо дріжджі, - і накриємо полотенечком. Чекаємо 10 хвилин.
2. В окремій мисці змішаємо сухі компоненти, - борошно, цукор, що залишився, і додамо ще дрібку солі.
3. Як 10 хвилин пройшло, - додаємо в одну миску опару і сухі компоненти. Ретельно вимішуємо.
4. Додамо яйця (жовтки), і знову ж таки добре заважаємо, поки тісто не стане однорідним, а ложка не почне в тесті застрявати.
5. Масло наріжемо шматочками, і додати його в аналізі. Заважаємо хвилин так десять, після чого закриваємо рушником, прибираємо в тепле місце, і приблизно годину займаємося своїми справами.
6. Коли тісто збільшиться вдвічі, вже можна починати ліпити булочки. З тіста формуємо коржі, а потім як би "закручуємо" їх у напрямку вгору. Хоча форма, звичайно ж, може бути будь-який.
7. Посипаємо їх зверху цукровою пудрою, маком, або чим вам завгодно. Я зазвичай ще змащую їх зверху залишилися яєчними білками.
8. Випікаємо в попередньо розігрітій духовці хвилин 20, поки не зарум'яняться і не почнуть пахнути на всю квартиру.
Готово! Я сподіваюся, вам цей простий рецепт повітряних булочок з дріжджового тіста сподобається так само сильно, як і мені, і ви побалуєте своїх рідних смачненьким!