Смачні оладки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Багато господинь відзначають, що оладки на кефірі або кислому молоці виходять смачніше. Додавати в таке тісто харчову соду можна, що не гасять її, а можна і взагалі не додавати соду.
У кефіру тесту для оладок часто додають соду, також іноді підігрівають яєчно-кефірну суміш, перед тим як додати борошно.
Як давно ви готували оладки на кефірі? Давайте трохи освіжимо вашу пам'ять, якщо ви їх давно не пекли. Почніть читати мій рецепт, як приготувати смачні оладки на кефірі, я підкажу вам деякі секрети.
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Кефір 2, 5% - 1 Склянка
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сода харчова негашене - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - За смаком
Для приготування смачних оладок на кефірі нам необхідно взяти кефір або кисле молоко. Додаємо в кефір харчову соду, перемішуємо. Сода погаситься кефіром. Тепер можна додати цукор і щіпку солі. Без солі оладки будуть прісними.
Vbeyte яйця, змішайте їх з кефіром. Далі замісити тісто. Просійте борошно і як слід перемішайте. Грудочок бути не повинно.
Тісто вийде досить густим, щільним.
На рослинному маслі обсмажте оладки з двох сторін. Не шкодуйте рослинне масло. Від його кількості залежить рум'янець на оладках. Крім того, перед обжаркой сковороду слід добре розігріти, а потім зменшуємо вогонь і смажимо оладки вже на помірному вогні. Так, щоб оладки добре проготовілісь і не підгоріли.
Подавайте смачні оладки на кефірі зі сметаною. Замість сметани можна використовувати джем або варення. Тут вже орієнтуйтеся на власні переваги.