Смачні оладки на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Дуже прості в приготуванні, смачні оладки з наповнювачем зі свіжих яблук і сухофруктів припадуть до смаку всім: і дорослим, і дітям. Вони виходять пишними і дуже швидко зникають з тарілки!
У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати смачні оладки на дріжджах. І будуть у нас оладки не прості, а з корисним солодким наповнювачем. Зацікавилися? читаємо рецепт, дивимося фото і готуємо. Ваші домочадці будуть вам вдячні, повірте!
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Молоко - 1, 5 склянки
- Яйця - 1 штука
- Дріжджі свіжі - 30 грам
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Яблука - 1 штука
- Сухофрукти - 50 грам (сушена вишня, журавлина, родзинки)
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
Просіваємо борошно в миску, посередині робимо поглиблення. Заливаємо в нього півсклянки теплого молока, додаємо цукор і розкришимо дріжджі. Злегка завадимо і залишимо хвилин на 15.
За цей час дріжджі починають "працювати" .
Додаємо молоко, що залишилося, сіль, яйце, ванільний цукор і замішуємо тісто. Накриваємо тісто серветкою, ставимо в тепле місце, нехай підніметься.
Очистимо яблуко і наріжемо його на невеликі шматочки. Сушені ягоди промиємо і обсушити.
Додаємо фрукти в підійшло тісто, перемішуємо і знову ставимо в тепле місце для підйому.
На середньому вогні розігріваємо сковороду з рослинним маслом, ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Щоб тісто добре відставало від ложки, її можна змастити олією.
Смажимо оладки з двох сторін до гарного кольору.
Ось такі рум'яні у нас виходять оладки.