Оладки з кабачків на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і ситний варіант як для сніданку, так і для перекусу протягом дня. Подавайте оладки зі сметаною або солодким сиропом. Сподобаються вони безумовно і дорослим, і дітям.
Приготувати оладки з кабачків на дріжджах можна використовуючи як свіжі, так і сухі дріжджі. Приготування таких оладок займе трохи більше часу, ніж звичайних, але результат не залишить вас байдужими. Ніжні, рум'яні і дуже смачні - легкий і простий варіант домашньої випічки, на яку не потрібно багато витрат.
- Борошно - 300 грам
- Кабачок - 500 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки (за смаком)
- Дріжджі - 10 грам (сухі)
- Кефір - 1 Склянка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
Підготуйте всі інгредієнти.
Кефір повинен бути кімнатної температури. Додайте до нього сіль, цукор і дріжджі. Перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.
Потім додайте тертий на дрібній тертці кабачок. Кабачок попередньо потрібно ретельно віджати від соку. Якщо шкурка м'яка, то її можна не знімати.
Все перемішайте і додайте борошно.
Перемішайте тісто до однорідного стану. Накрийте миску рушником і залиште на 40-50 хвилин.
Потім розігрійте сковороду з маслом і викладайте тісто за допомогою столової ложки.
Смажте оладки до рум'яного верху з двох сторін.
Оладки з кабачків на дріжджах готові. Смачного!