Рецепт Смачні оладки фото

Смачні оладки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На сніданок
Випічка, Оладки

Смачні оладки - традиційне блюдо російської кухні, тому пропоную всім подивитися і навчитися, як приготувати їх без проблем. Тим більше, що в цьому варіанті подачі оладки суперсмачний!

Дуже простий рецепт, а ідея мені дуже подобається: такі оладки можна подати і на святковий стіл в якості закуски. Декілька порад: тісто перемішуйте міксером або віночком, але не ложкою; не заважайте тісто занадто довго; всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури; готовому тесту дайте постоять 10-20 хвилин, перш ніж випікати оладки; можна приготувати оладки без глютену, використовуючи рисове борошно. Можна приготувати «закусочні» оладки (без цукру в тесті): з пряними травами, лососем, беконом, овочами і вершковим сиром. Або солодкі: какао, корицею, шоколадом, ягодами і фруктами.

  • Борошно пшеничне - 80 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Розпушувач - 8 грам
  • Сіль - За смаком
  • Сир вершковий - 100 грам
  • Лосось копчений - 100 грам
  • Зелена цибуля - 1/2 пучка (тільки зелена частина)
смачні оладки - фото крок 1
Відокремте жовток від білка, збийте жовток в мисці з молоком. Ідеально, якщо молоко буде трохи подкісшім.
смачні оладки - фото крок 2
Потім додайте просіяне борошно, розпушувач і продовжуйте збивати міксером.
смачні оладки - фото крок 3
Дайте тесту відпочити 1 час.
смачні оладки - фото крок 4
Збийте яєчний білок з дрібкою солі і додайте його в тісто.
смачні оладки - фото крок 5
Акуратно перемішайте (рухами знизу-вгору), щоб білок не осів.
смачні оладки - фото крок 6
Розігрійте і змастіть невеликою кількістю масла сковороду з антипригарним покриттям, налийте столовою ложкою тісто.
смачні оладки - фото крок 7
Через пару хвилин переверніть оладки і дайте їм підрум'янитися з іншого боку.
смачні оладки - фото крок 8
Намажте вершковий сир на кожен оладок.
смачні оладки - фото крок 9
Потім покладіть шматочок копченого лосося, прикрасьте пір'ям зеленого лука і подавайте на стіл.

Схожі рецепти