Смачні оладки
(покроковий рецепт з фото)
Смачні оладки - традиційне блюдо російської кухні, тому пропоную всім подивитися і навчитися, як приготувати їх без проблем. Тим більше, що в цьому варіанті подачі оладки суперсмачний!
Дуже простий рецепт, а ідея мені дуже подобається: такі оладки можна подати і на святковий стіл в якості закуски. Декілька порад: тісто перемішуйте міксером або віночком, але не ложкою; не заважайте тісто занадто довго; всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури; готовому тесту дайте постоять 10-20 хвилин, перш ніж випікати оладки; можна приготувати оладки без глютену, використовуючи рисове борошно. Можна приготувати «закусочні» оладки (без цукру в тесті): з пряними травами, лососем, беконом, овочами і вершковим сиром. Або солодкі: какао, корицею, шоколадом, ягодами і фруктами.
- Борошно пшеничне - 80 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 150 мілілітрів
- Розпушувач - 8 грам
- Сіль - За смаком
- Сир вершковий - 100 грам
- Лосось копчений - 100 грам
- Зелена цибуля - 1/2 пучка (тільки зелена частина)
Відокремте жовток від білка, збийте жовток в мисці з молоком. Ідеально, якщо молоко буде трохи подкісшім.
Потім додайте просіяне борошно, розпушувач і продовжуйте збивати міксером.
Дайте тесту відпочити 1 час.
Збийте яєчний білок з дрібкою солі і додайте його в тісто.
Акуратно перемішайте (рухами знизу-вгору), щоб білок не осів.
Розігрійте і змастіть невеликою кількістю масла сковороду з антипригарним покриттям, налийте столовою ложкою тісто.
Через пару хвилин переверніть оладки і дайте їм підрум'янитися з іншого боку.
Намажте вершковий сир на кожен оладок.
Потім покладіть шматочок копченого лосося, прикрасьте пір'ям зеленого лука і подавайте на стіл.