Смачні булочки з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Хочу з вами поділитися рецептом, як приготувати смачні булочки з дріжджового тіста. Даний рецепт мені розповіла моя бабуся. Вона часто пекла їх, коли я була маленькою, а тепер я ділюся з вами.
Ці булочки будуть ще смачніше, якщо їсти їх з джемом або ще якимось варенням. Аромат від їх приготування і їх смак завжди нагадує мені про моє дитинство. Обов'язково спробуйте цей смачний і нескладний рецепт. Смачного!
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки(60 грам)
- Молоко - 1 Склянка(250 мл)
- Борошно - 300 грам
- Олія - 50 грам
- Ванільний цукор - За смаком
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки(51 мл)
- Сіль - 1 щіпка
Насамперед потрібно розігріти молоко в мікрохвильовій печі (30 секунд). Додаємо 1 ç.l. Цукру, 1 ç.l. Дріжджів, 1 ç.l. Борошна, змішуємо і залишаємо на 10 хвилин нашу опару.
В іншу ємність додаємо 2 яйця, ванільний цукор, залишився звичайний цукор, щіпку солі, 3 столові ложки рослинної олії і розтоплене вершкове масло.
Отриману масу виливаємо в нашу опару, починаємо просівати борошно, після чого все це гарненько перемішати.
Наше тісто готове, залишилося викласти його у велику ємність і дати постояти в теплому місці 1.5 годину.
Коли тісто підійде, його необхідно розділити приблизно на 10 рівних частин (наших майбутніх булочок), маємо їх на деку і даємо підійти 20 хвилин. Після чого помістіть деко з булочками в духовку, розігріту до 200 градусів.
Готовність булочок буде видно по золотавого кольору.
Готовність булочок буде видно по золотавого кольору.