Рецепт Смачні булочки з дріжджового тіста фото

Смачні булочки з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Солодке , Булочки
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хочу з вами поділитися рецептом, як приготувати смачні булочки з дріжджового тіста. Даний рецепт мені розповіла моя бабуся. Вона часто пекла їх, коли я була маленькою, а тепер я ділюся з вами.

Опис приготування:

Ці булочки будуть ще смачніше, якщо їсти їх з джемом або ще якимось варенням. Аромат від їх приготування і їх смак завжди нагадує мені про моє дитинство. Обов'язково спробуйте цей смачний і нескладний рецепт. Смачного!

  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки(60 грам)
  • Молоко - 1 Склянка(250 мл)
  • Борошно - 300 грам
  • Олія - 50 грам
  • Ванільний цукор - За смаком
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки(51 мл)
  • Сіль - 1 щіпка
смачні булочки з дріжджового тіста - фото крок 1
Насамперед потрібно розігріти молоко в мікрохвильовій печі (30 секунд). Додаємо 1 ç.l. Цукру, 1 ç.l. Дріжджів, 1 ç.l. Борошна, змішуємо і залишаємо на 10 хвилин нашу опару.
смачні булочки з дріжджового тіста - фото крок 2
В іншу ємність додаємо 2 яйця, ванільний цукор, залишився звичайний цукор, щіпку солі, 3 столові ложки рослинної олії і розтоплене вершкове масло.
смачні булочки з дріжджового тіста - фото крок 3
Отриману масу виливаємо в нашу опару, починаємо просівати борошно, після чого все це гарненько перемішати.
смачні булочки з дріжджового тіста - фото крок 4
Наше тісто готове, залишилося викласти його у велику ємність і дати постояти в теплому місці 1.5 годину.
смачні булочки з дріжджового тіста - фото крок 5
Коли тісто підійде, його необхідно розділити приблизно на 10 рівних частин (наших майбутніх булочок), маємо їх на деку і даємо підійти 20 хвилин. Після чого помістіть деко з булочками в духовку, розігріту до 200 градусів.
Готовність булочок буде видно по золотавого кольору.

Схожі рецепти