Рецепт Смачні пиріжки з дріжджового тіста фото

Смачні пиріжки з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
Для дітей , Десерт
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 20
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Такі пиріжки можна приготувати з будь-якою начинкою. Спробуйте! Підійдуть вони і до вечірнього чаювання і для святкового застілля.

Опис приготування:

Готуємо дріжджове тісто. Найкраще це робити за допомогою хлібопічки. Якщо такої у вас немає, то доведеться"ростити" тісто в теплому місці під рушником і пару раз обминати. Начинку зробіть на свій розсуд.

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 280 мілілітрів
  • Капуста білокачанна - 300 грам
  • Печериці - 150 грам
  • Вишня свіжа або заморожена - 300 грам
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Спеції - За смаком
смачні пиріжки з дріжджового тіста - фото крок 1
Тісто я готую в хлібопічці"Панасонік 2501" . Спочатку в чашу складаю сухі продукти. Ви поступайте згідно вашої інструкції до хлібопічці. У хлібопічку кладемо 500 гр борошна, 3 ст. Ложки цукру, 1 немає. Ложку солі, 280 мл води, 6 ст. Ложок рослинного масла. Встановлюємо відро в хлібопічку. Встановлюємо програму замісу - 3 годину 30 хвилин. Отримуємо чудове пишне тісто.
смачні пиріжки з дріжджового тіста - фото крок 2
Тісто обминути.
смачні пиріжки з дріжджового тіста - фото крок 3
Печериці нарізати дрібно, а ріпчаста цибуля кубиком. Лука кладу в начинку мало, він дає легкий смак, але не об'єм.
смачні пиріжки з дріжджового тіста - фото крок 4
На рослинному маслі обсмажуємо злегка цибулю, додаємо капусту. Тушкуємо її помішуючи, щоб вона не підгоріла. А при води, щоб прискорити процес приготування.
смачні пиріжки з дріжджового тіста - фото крок 5
Додаємо нарізані шампінони і тушкуємо до готовності.
смачні пиріжки з дріжджового тіста - фото крок 6
Перекладаємо капусту в миску, щоб вона швидше охолола. Займаємося вишнею. Вишню перебрати, видалити кісточки, злити сік, додати до вишні крохмаль і перемішати. Готово.
Загальна тісто розділіть на порції для пиріжків.
смачні пиріжки з дріжджового тіста - фото крок 7
Беремо порцію тесту для одного пиріжка. Розкачуємо його. У центрі поміщаємо столову ложку ягід в крохмалі. Додаємо чайну ложку цукру. Формуємо пиріжок.
смачні пиріжки з дріжджового тіста - фото крок 8
За таким же методом чинимо з начинкою з капусти.
смачні пиріжки з дріжджового тіста - фото крок 9
Сфорязикні пиріжки укладаємо на деко. Змащуємо збитим яйцем. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Випікаємо пиріжки в духовці 15-20 хвилин.
смачні пиріжки з дріжджового тіста - фото крок 10
Подаємо пиріжки до столу. Пиріжки з капустою я робила однієї форми, а з вишнею інший. Так легше відрізнити, де які і цікаво при ліпленні спробувати різний вигляд формування пиріжка.

Схожі рецепти