Смачне імбирне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 70 штук
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Це печиво у мене асоціюється з новорічними та різдвяними святами, воно пахне імбиром, корицею і іншими спеціями. Тонке, хрустке, його легко можна покрити глазур'ю або розписати.
Опис приготування:
Активного часу знадобиться близько 1 годину, його ви витратите на приготування тіста, розкочування і випічку. Ще 1 годину буде потрібно тесту відлежатися в холодильнику, дозріти і просочитися спеціями, охолоне. Печеться печиво дуже швидко, 7-10 хвилин, стежте за ним, воно не повинно сильно поміняти колір. Якщо ви хочете протягнути ниточки, то краще заздалегідь зробити дірочки трубочкою для коктейлів. Дивіться рецепт, пробуйте печиво і діліться враженнями і своїми кулінарними хитрощами!
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Мед натуральний - 1 Ст. Ложка
- Какао (порошок) - 1 Чайна ложка
- Імбир мелений - 1, 5 чайних ложки
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Кардамон мелений - 0, 5 чайних ложки
- Гвоздика мелена - 0, 5 чайних ложки
- Перець запашний горошком (razdroblennиy) - 0, 25 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Сода харчова - 0, 5 чайних ложки (або 1 ч.Л розпушувача тесту)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Вершкове масло повинно бути м'яким, кімнатної температури.
З'єднайте всі сухі інгредієнти, виключаючи цукрову пудру. Перемішайте дуже ретельно, щоб не траплялися грудочки спецій або какао. Використовуйте соду або розпушувач, у мене він домашнього виробництва з соди і лимонної кислоти.
Цукрову пудру з маслом збийте міксером до кремоподібного стану. Якщо масло недостатньо м'яке, поставте його в мікрохвильовку на 15 секунд. Потім вбийте. Додайте яйце і мед, ще раз добре збийте.
З'єднайте сухі інгредієнти з масляною масою.
Замісити м'яке пластичне тісто. Оберніть його харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 1 час.
Увімкніть духовку на 180 градусів, нехай прогрівається. Відріжте половину тіста, розкачайте тонко, приблизно 2 мм в товщину, це зручно робити відразу на пергаменті, щоб не переносити потім печиво. Вирубкою вирізуйте фігурки на невеликій відстані один від одного.
Приберіть зайве тісто. Обережно перенесіть пергамент з печивом на деко і відправте в духовку на 10 хвилин.
Перша партія печива готова! Остудіть і зніміть з пергаменту.
У мене вийшло 4 партії печива - 70 штук.
Смачного!