Смачне і корисне малинове варення
(покроковий рецепт з фото)
Так як зараз сезон малини, раджу вам запастися цією ягодою на зиму і подивитися, як приготувати смачне і корисне малинове варення за рецептом, перевіреного досвідом і не одним поколінням!
Техніка приготування варення, як правило, не дуже відрізняється в залежності від виду ягоди або фрукта, але в цьому рецепті головне дотримуватися сам процес варіння та підготовки варення. В першу чергу дайте малині досить часу, щоб пустити сік, найкраще залишити ягоди, змішані з цукром, на ніч. По-друге, не варто довго варити малину, тоді вона втратить свій гарний колір і корисні властивості.
- Малина - 1, 5 кілограма
- Цукор - 1, 5 кілограма
1. Малину з цукром засипте в співвідношенні 1:1. Залиште малину до ранку при кімнатній температурі. Вранці двічі поставте миску з малиною в мікрохвильовку, щоб цукор розчинився (після першого разу дайте масі добре охолонути).
2. Поставте варення на плиту і варіть на середньому вогні, періодично помішуючи варення і знімаючи пінку. Варіть малину протягом 5 хвилин, після чого перелийте в стерилізовані банки.
3. Закрийте банки кришками, переверніть і залиште до ранку на столі. Смачного!