Корисне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Хочу показати варіант смачного десерту і розповісти, як приготувати корисне печиво з вівсяних пластівців без цукру. Незважаючи на відсутність цукру печиво плучает солодким, тому його полюблять діти.
Цьому печінкою за бажанням можна додати шоколадний смак і аромат, додавши в тісто 1-2 столові ложки порошку какао. Також частина фініків можна замінити прдварітельного розмоченою курагою або чорносливом. Урізноманітнити печиво можна також натертим на крупній тертці яблуком або грушами.
За бажанням можна розтопити трохи чорного шоколаду на водяній бані і потім прикрасити їм печиво.
- Вівсяна мука - 170 грам (або пластівці)
- Борошно пшеничне - 170 грам (крупного помелу або з висівками)
- Фініки - 200 грам
- Вода чиста - 0, 5 склянки
- Масло рослинне - 8 Ст. Ложок
- Обкладинка - За смаком
- Ванілін - За смаком
Спершу потрібно зайнятися борошном. Якщо у вас є вівсяне борошно, то відміряйте її в розмірі 170 грамів. А якщо ви використовуєте вівсяні пластівці, то їх треба змолоти в кавомолці. Змішайте вівсяну муку в рівних кількостях з пшеничного.
З фініків вийняти кісточки, якщо вони там є. Потім залийте м'якоть водою (можна гарячої) і залиште на 5 хвилин розмокнути. Злийте воду, постарайтеся нарізати фініки дуже дрібно. Покладіть їх до борошна, додайте рослинне масло і воду.
Замісити тісто з усіх інгредієнтів. За смаком додайте трохи ваніліну і кориці. Змочіть руки водою, сформуйте печиво бажаної форми. Викладіть на деко, застелений фольгою або пекарської папером.
Духовку розігрійте до 160 градусів, поставте туди деко. Випікайте печиво близько двадцяти хвилин. За бажанням посипте готове печиво кунжутом або соняшниковим насінням.