Скумбрія, запечена з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Скумбрія з овочами вважається різновидом рагу. В даному рецепті скумбрія в тандемі з зеленим горошком, болгарським перцем і помідорами. Риба запікається з овочами, але попередньо все обсмажується.
Опис приготування:
З такою рибою відмінно поєднуються будь-які овочі, які виступають гарніром. Замість запропонованих овочів можна взяти картопля. Скумбрію багато хто по праву вважають королевою риб за її смакові якості. Готувати її також можна по-різному. В даному рецепті риба запікається і одночасно гаситься в підливі в горщиках.
- Скумбрія - 1 штук
- Болгарський перець - 2 штуки
- Помідори черрі - 5 штук
- Цибуля - 1 штук
- Зелений горошок - 50 грам
- Зелень - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
1. Скумбрія смачна в будь-якому вигляді, а разом з овочами в запеченому вигляді вона просто чудова! Я використовую для її приготування також горошок, болгарський перець і помідори черрі.
2. Найкраще розрізати рибу поздовжньо і нарізати її після цього на шматочки.
3. Солимо і заправляємо рибу за смаком.
4. Нарізаємо болгарський перець кільцями, розрізаємо помідори на половинки або четвертинки.
5. Тим часом обсмажуємо нарізану кільцями цибулю до золотистого кольору.
6. Потім обсмажуємо помідори і перець також до готовності.
7. В самому кінці обсмажуємо зелений горошок (я беру свіжоморожений). Викладаємо всі інгредієнти в горщик для запікання.
8. Останнім шаром викладаємо цибулю. Він утворює свого роду"шапочку" . Nalivaem про 50 грамів води або білого вина. Ставимо все в розігріту до 20 градусів духовку на хвилин 20-30.
9. Після запікання даємо страві трохи охолонути. Утворилася підливою, в якій тушілась риба, можна поливати зверху.
10. Подавати можна на тарілці або в горщику.