Скумбрія, запечена з овочами в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Скумбрія, запечена з овочами, - відмінний варіант страви не тільки для тих, хто хоче смачно поїсти, але і для всіх тих, хто дотримується дієти Дюка. Запечені овочі добре поєднуються з рибою.
Ця цінна риба давно знайшла застосування в кулінарії. У скумбрії до 16, 5% жиру, але він легко засвоюється, тому вона добре підходить навіть для дієти. Крім цього, її м'ясо багате на вітамін групи В 12, дуже ніжне і злегка солодкувате. Скумбрія, запечена з овочами в рукаві, - відмінний варіант страви для всієї родини (навіть для пізньої вечері). Завдяки високій жирності скумбрія готується без додавання масла.
- Скумбрія - 1 штук
- Картопля - 3-4 штуки
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Спаржева квасоля - 100 грам
- Болгарський перець - 1 штук
- Помідор - 1 штук
- Баклажан - 1 штук
- Зелень і спеції - За смаком
1. Оскільки скумбрія досить жирна, її добре готувати на подушці з овочів в рукаві. Всі інгредієнти в такому випадку готуються у власному соку. Отже, почистіть тушку риби і ретельно помийте її.
2. Якщо у вас овочі свіжі - добре, але в даному випадку використовуються заморожені. Змішайте спаржу, нарізані цибулю і моркву, а також додайте подрібнений картопля, капусту, помідор, болгарський перець і баклажан. Кількість овочів регулюйте самі.
3. Окремо приправте спеціями рибу (натріть її добре зовні і зсередини). Я використовую звичайні трави для риби. Овочі викладіть в рукав і зверху покладіть рибу.
4. Розподіліть всі овочі рівномірно по рукаву. Зауважте рукав з одного боку, потім вкладете рибу і зав'яжіть з іншого боку.
5. Відправляємо рибу в розігріту до 200 градусів духовку на 1 час. Зменшуємо вогонь до 180 градусів і випікаємо, періодично контролюючи процес запікання.
6. Після запікання дістаємо рукав. Розрізаємо його дуже акуратно, оскільки всередині пар. Дайте страві постояти 5 хвилин. Після можна подавати до столу.
7. Із вказаної кількості виходить 3 хороші порції (риба легко ділиться, оскільки виходить ніжною і м'якою).