Рецепт Скумбрія, запечена з овочами в рукаві фото

Скумбрія, запечена з овочами в рукаві
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Скумбрія
Для діабетиків
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви в рукаві

Скумбрія, запечена з овочами, - відмінний варіант страви не тільки для тих, хто хоче смачно поїсти, але і для всіх тих, хто дотримується дієти Дюка. Запечені овочі добре поєднуються з рибою.

Ця цінна риба давно знайшла застосування в кулінарії. У скумбрії до 16, 5% жиру, але він легко засвоюється, тому вона добре підходить навіть для дієти. Крім цього, її м'ясо багате на вітамін групи В 12, дуже ніжне і злегка солодкувате. Скумбрія, запечена з овочами в рукаві, - відмінний варіант страви для всієї родини (навіть для пізньої вечері). Завдяки високій жирності скумбрія готується без додавання масла.

  • Скумбрія - 1 штук
  • Картопля - 3-4 штуки
  • Цибуля - 1 штук
  • Морква - 1 штук
  • Спаржева квасоля - 100 грам
  • Болгарський перець - 1 штук
  • Помідор - 1 штук
  • Баклажан - 1 штук
  • Зелень і спеції - За смаком
скумбрія, запечена з овочами в рукаві - фото крок 1
1. Оскільки скумбрія досить жирна, її добре готувати на подушці з овочів в рукаві. Всі інгредієнти в такому випадку готуються у власному соку. Отже, почистіть тушку риби і ретельно помийте її.
скумбрія, запечена з овочами в рукаві - фото крок 2
2. Якщо у вас овочі свіжі - добре, але в даному випадку використовуються заморожені. Змішайте спаржу, нарізані цибулю і моркву, а також додайте подрібнений картопля, капусту, помідор, болгарський перець і баклажан. Кількість овочів регулюйте самі.
скумбрія, запечена з овочами в рукаві - фото крок 3
3. Окремо приправте спеціями рибу (натріть її добре зовні і зсередини). Я використовую звичайні трави для риби. Овочі викладіть в рукав і зверху покладіть рибу.
скумбрія, запечена з овочами в рукаві - фото крок 4
4. Розподіліть всі овочі рівномірно по рукаву. Зауважте рукав з одного боку, потім вкладете рибу і зав'яжіть з іншого боку.
скумбрія, запечена з овочами в рукаві - фото крок 5
5. Відправляємо рибу в розігріту до 200 градусів духовку на 1 час. Зменшуємо вогонь до 180 градусів і випікаємо, періодично контролюючи процес запікання.
скумбрія, запечена з овочами в рукаві - фото крок 6
6. Після запікання дістаємо рукав. Розрізаємо його дуже акуратно, оскільки всередині пар. Дайте страві постояти 5 хвилин. Після можна подавати до столу.
скумбрія, запечена з овочами в рукаві - фото крок 7
7. Із вказаної кількості виходить 3 хороші порції (риба легко ділиться, оскільки виходить ніжною і м'якою).

Схожі рецепти