Рецепт Скумбрія в духовці з грибами фото

Скумбрія в духовці з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Гриби, Скумбрія
ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Набридла звичайна смажена риба? шукаєте цікавий, простий і недорогий рецепт? Пропоную дізнатися, як приготувати скумбрію в духовці з грибами. Виходить дуже смачно, ситно і економно.

Таке блюдо без тіні сумніву можна презентувати на святковий стіл. Воно виглядає красиво і дорого. Для його приготування потрібні: скумбрія, гриби, цибуля, майонез, лимон, сіль і приправи. Філірувані шматочки риби зручно подавати і їсти. Простий покроковий рецепт підкаже, як обробити і правильно приготувати смачну рибку з грибами.

  • Скумбрія - 2 штуки
  • Гриби - 300 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Майонез - 50 грам
  • Сир - 150 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Приправи - За смаком
  • Перець мелений - За смаком
  • Соняшникова олія - За смаком
скумбрія в духовці з грибами - фото крок 1
1. Готуємо всі складові для приготування риби з грибами. Лимон промиваємо, гриби очищаємо від шкірки, чистимо цибулину і часник.
скумбрія в духовці з грибами - фото крок 2
2. Заморожену рибу размораживаем (це займе близько 2-3 годин). В даному випадку використовуємо свіжу скумбрію. Відокремлюємо голову і хвіст, razrezaem життя, виймаємо всі нутрощі, розрізаємо кожну тушку на 2 частини. Видаляємо хребет і всі кістки. Отримане філе ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо за допомогою паперового рушника.
скумбрія в духовці з грибами - фото крок 3
3. В окремій мисці готуємо маринад. Для цього викладаємо туди майонез, razrezaem лимона 2 частини, видавлюємо сік з однієї, солимо і перчимо, додаємо приправи до риби за смаком.
скумбрія в духовці з грибами - фото крок 4
4. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо, краще скористаємося виделкою або вінчиком, щоб вийшла однорідна суміш.
скумбрія в духовці з грибами - фото крок 5
5. Висушені шматочки риби по одному промазуємо отриманим маринадом і складаємо в тарілку. Ставимо рибу в холодильник на 3 годину, можна тримати і довше.
скумбрія в духовці з грибами - фото крок 6
6. Беремо гриби (в даному випадку печериці, але можна брати будь-які інші), нарізаємо їх на шматочки.
скумбрія в духовці з грибами - фото крок 7
7. Цибулину попередньо промиваємо в холодній воді, щоб при нарізанні не плакати. Нарізаємо її дрібним кубиком.
скумбрія в духовці з грибами - фото крок 8
8. На вогонь ставимо сковороду, наливаємо кілька крапель соняшникової олії, нагріваємо. На розпечену сковороду відправляємо гриби, чекаємо до повного випаровування вологи, після чого додаємо цибулину.
скумбрія в духовці з грибами - фото крок 9
9. Форму для запікання змащуємо маслом, укладаємо в неї мариновані шматочки риби. Збризгуємо соєвим соусом. Тепер дрібно нарізаємо часник, викладаємо його на рибу.
скумбрія в духовці з грибами - фото крок 10
10. Викладаємо підсмажені гриби з цибулею поверх часнику і соєвого соусу. І відправляємо в розігрітий до 180 градусів духовку на півгодини.
скумбрія в духовці з грибами - фото крок 11
11. Готові шматочки риби виймаємо з духовки і залишаємо остигати у формі. Після охолодження перекладаємо рибу на блюдо, подаємо її до столу.

Схожі рецепти