Скумбрія в духовці з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Набридла звичайна смажена риба? шукаєте цікавий, простий і недорогий рецепт? Пропоную дізнатися, як приготувати скумбрію в духовці з грибами. Виходить дуже смачно, ситно і економно.
Таке блюдо без тіні сумніву можна презентувати на святковий стіл. Воно виглядає красиво і дорого. Для його приготування потрібні: скумбрія, гриби, цибуля, майонез, лимон, сіль і приправи. Філірувані шматочки риби зручно подавати і їсти. Простий покроковий рецепт підкаже, як обробити і правильно приготувати смачну рибку з грибами.
- Скумбрія - 2 штуки
- Гриби - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Майонез - 50 грам
- Сир - 150 грам
- Часник - 3 зубчики
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Приправи - За смаком
- Перець мелений - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
1. Готуємо всі складові для приготування риби з грибами. Лимон промиваємо, гриби очищаємо від шкірки, чистимо цибулину і часник.
2. Заморожену рибу размораживаем (це займе близько 2-3 годин). В даному випадку використовуємо свіжу скумбрію. Відокремлюємо голову і хвіст, razrezaem життя, виймаємо всі нутрощі, розрізаємо кожну тушку на 2 частини. Видаляємо хребет і всі кістки. Отримане філе ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо за допомогою паперового рушника.
3. В окремій мисці готуємо маринад. Для цього викладаємо туди майонез, razrezaem лимона 2 частини, видавлюємо сік з однієї, солимо і перчимо, додаємо приправи до риби за смаком.
4. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо, краще скористаємося виделкою або вінчиком, щоб вийшла однорідна суміш.
5. Висушені шматочки риби по одному промазуємо отриманим маринадом і складаємо в тарілку. Ставимо рибу в холодильник на 3 годину, можна тримати і довше.
6. Беремо гриби (в даному випадку печериці, але можна брати будь-які інші), нарізаємо їх на шматочки.
7. Цибулину попередньо промиваємо в холодній воді, щоб при нарізанні не плакати. Нарізаємо її дрібним кубиком.
8. На вогонь ставимо сковороду, наливаємо кілька крапель соняшникової олії, нагріваємо. На розпечену сковороду відправляємо гриби, чекаємо до повного випаровування вологи, після чого додаємо цибулину.
9. Форму для запікання змащуємо маслом, укладаємо в неї мариновані шматочки риби. Збризгуємо соєвим соусом. Тепер дрібно нарізаємо часник, викладаємо його на рибу.
10. Викладаємо підсмажені гриби з цибулею поверх часнику і соєвого соусу. І відправляємо в розігрітий до 180 градусів духовку на півгодини.
11. Готові шматочки риби виймаємо з духовки і залишаємо остигати у формі. Після охолодження перекладаємо рибу на блюдо, подаємо її до столу.