Скумбрія маринована по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Що таке скумбрія знають все, та й пробували ви її не один раз. Як щодо замаринувати цю смачну рибу самостійно, по-домашньому? Запевнюю вас: в цьому немає нічого складного. Все елементарно!
Ось вона - ідеальна закуска до новорічного столу! Риба власного приготування завжди виходить краще і смачніше магазинної, адже ви повністю контролюєте процес готування і якість інгредієнтів. Завдяки гарному маринаду скумбрія набуває неймовірний смак! Спробуйте.
- Скумбрія - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Вода тепла - 1 Склянка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Перець горошком - За смаком
Рибу потрібно розморозити, відріжте у неї голову і хвіст. Очистіть тушку від нутрощів.
Нарізаємо рибу шматочками по 3-4 см. Шириною.
Лук наріжте півкільцями.
Приготуємо маринад для скумбрії. З'єднайте теплу воду з оцтом, рослинним маслом, цукром, сіллю і перцем. Перемішайте.
Візьміть відповідну для маринування ємність з щільно закривається кришкою. Ідеально для цих цілей підійде пластиковий судочек. На дно ємності кладемо лаврові листи.
Викладаємо кілька шматків риби, солимо.
Кладемо трохи цибулі.
Далі повторюємо шари до самого верху. Зверху заливаємо рибку маринадом і щільно закриваємо кришкою. Ставимо скумбрію в холодильник на 3 дня.
Подаємо мариновану рибу з цибулею і свіжою зеленню. Смачного!