Цвітна капуста маринована по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Взимку люблю відкрити баночку хрусткою маринованої цвітної капусти. Це - не тільки відмінний гарнір до м'ясних страв, але і прекрасна закуска. Красиво така капуста виглядає і на святковому столі.
Цвітна капуста для маринування по-домашньому повинна бути щільною. Перезрілу використовувати не рекомендується. Рецепт маринаду, в який входить вода, сіль, цукор і оцтова есенція) розрахований на один літр води. Спеції (чорний перець, гвоздика, лавровий лист), кольорова капуста і морква розраховані на одну літрову банку. Хочу відзначити і те, що маринад, приготований за цим простим рецептом, виходить досить остренький.
Як зробити кольорову капусту мариновану по-домашньому?
1. Головку цвітної капусти розділіть на окремі суцвіття, потім суцвіття ретельно промийте.
2. Підготовлені суцвіття і бланшувати в киплячій воді з сіллю і лимонною кислотою (з 1 л води - 25 г солі 1 г кислоти), варіть протягом 3-4 хвилин, потім шумівкою перекладіть в холодну воду. Після цього суцвіття треба укладати в банки.
3. Підготуйте літрові банки - вимийте, простерилизуйте.
4. На дно простерилизованной банки викладіть перець горошком, гвоздику, лавровий лист. Можна додати невеликий шматочок кори кориці.
5. Суцвіттями назовні (до стінок банки) в банку складіть кольорову капусту. Якщо бажаєте, можете додати очищену, промиту і нарізану моркву.
6. Приготуйте маринад для консервованої цвітної капусти. У воду додайте сіль, цукор, оцтову есенцію, доведіть до кипіння.
7. Киплячим розчином залийте капусту в банках.
8. Накрийте банки чистими кришками і простерилизуйте в киплячій воді протягом восьми хвилин.
9. Засукайте банки і охолодіть.
Зберігайте кольорову капусту мариновану в темному прохолодному місці.
Смачного!
- Кольорова капуста (голова) - 1-1, 5 штуки
- Перець чорний горошком - 3-4 штук
- Гвоздика - 2-3 штук
- Вода - 1 літр
- Сіль - 70 грам
- Цукор - 100 грам
- Оцтова есенція - 50-55 мілілітрів
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук (по бажанню)
Як зробити кольорову капусту мариновану по-домашньому?
1. Головку цвітної капусти розділіть на окремі суцвіття, потім суцвіття ретельно промийте.
2. Підготовлені суцвіття і бланшувати в киплячій воді з сіллю і лимонною кислотою (з 1 л води - 25 г солі 1 г кислоти), варіть протягом 3-4 хвилин, потім шумівкою перекладіть в холодну воду. Після цього суцвіття треба укладати в банки.
3. Підготуйте літрові банки - вимийте, простерилизуйте.
4. На дно простерилизованной банки викладіть перець горошком, гвоздику, лавровий лист. Можна додати невеликий шматочок кори кориці.
5. Суцвіттями назовні (до стінок банки) в банку складіть кольорову капусту. Якщо бажаєте, можете додати очищену, промиту і нарізану моркву.
6. Приготуйте маринад для консервованої цвітної капусти. У воду додайте сіль, цукор, оцтову есенцію, доведіть до кипіння.
7. Киплячим розчином залийте капусту в банках.
8. Накрийте банки чистими кришками і простерилизуйте в киплячій воді протягом восьми хвилин.
9. Засукайте банки і охолодіть.
Зберігайте кольорову капусту мариновану в темному прохолодному місці.
Смачного!