Рецепт Цвітна капуста маринована по-домашньому фото

Цвітна капуста маринована по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Капуста , Кольорова капуста
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Взимку люблю відкрити баночку хрусткою маринованої цвітної капусти. Це - не тільки відмінний гарнір до м'ясних страв, але і прекрасна закуска. Красиво така капуста виглядає і на святковому столі.

Опис приготування:

Цвітна капуста для маринування по-домашньому повинна бути щільною. Перезрілу використовувати не рекомендується. Рецепт маринаду, в який входить вода, сіль, цукор і оцтова есенція) розрахований на один літр води. Спеції (чорний перець, гвоздика, лавровий лист), кольорова капуста і морква розраховані на одну літрову банку. Хочу відзначити і те, що маринад, приготований за цим простим рецептом, виходить досить остренький.

Як зробити кольорову капусту мариновану по-домашньому?

1. Головку цвітної капусти розділіть на окремі суцвіття, потім суцвіття ретельно промийте.

2. Підготовлені суцвіття і бланшувати в киплячій воді з сіллю і лимонною кислотою (з 1 л води - 25 г солі 1 г кислоти), варіть протягом 3-4 хвилин, потім шумівкою перекладіть в холодну воду. Після цього суцвіття треба укладати в банки.

3. Підготуйте літрові банки - вимийте, простерилизуйте.

4. На дно простерилизованной банки викладіть перець горошком, гвоздику, лавровий лист. Можна додати невеликий шматочок кори кориці.

5. Суцвіттями назовні (до стінок банки) в банку складіть кольорову капусту. Якщо бажаєте, можете додати очищену, промиту і нарізану моркву.

6. Приготуйте маринад для консервованої цвітної капусти. У воду додайте сіль, цукор, оцтову есенцію, доведіть до кипіння.

7. Киплячим розчином залийте капусту в банках.

8. Накрийте банки чистими кришками і простерилизуйте в киплячій воді протягом восьми хвилин.

9. Засукайте банки і охолодіть.

Зберігайте кольорову капусту мариновану в темному прохолодному місці.

Смачного!

  • Кольорова капуста (голова) - 1-1, 5 штуки
  • Перець чорний горошком - 3-4 штук
  • Гвоздика - 2-3 штук
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 70 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Оцтова есенція - 50-55 мілілітрів
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Морква - 1-2 штук (по бажанню)
Цвітна капуста для маринування по-домашньому повинна бути щільною. Перезрілу використовувати не рекомендується. Рецепт маринаду, в який входить вода, сіль, цукор і оцтова есенція) розрахований на один літр води. Спеції (чорний перець, гвоздика, лавровий лист), кольорова капуста і морква розраховані на одну літрову банку. Хочу відзначити і те, що маринад, приготований за цим простим рецептом, виходить досить остренький.

Як зробити кольорову капусту мариновану по-домашньому?

1. Головку цвітної капусти розділіть на окремі суцвіття, потім суцвіття ретельно промийте.

2. Підготовлені суцвіття і бланшувати в киплячій воді з сіллю і лимонною кислотою (з 1 л води - 25 г солі 1 г кислоти), варіть протягом 3-4 хвилин, потім шумівкою перекладіть в холодну воду. Після цього суцвіття треба укладати в банки.

3. Підготуйте літрові банки - вимийте, простерилизуйте.

4. На дно простерилизованной банки викладіть перець горошком, гвоздику, лавровий лист. Можна додати невеликий шматочок кори кориці.

5. Суцвіттями назовні (до стінок банки) в банку складіть кольорову капусту. Якщо бажаєте, можете додати очищену, промиту і нарізану моркву.

6. Приготуйте маринад для консервованої цвітної капусти. У воду додайте сіль, цукор, оцтову есенцію, доведіть до кипіння.

7. Киплячим розчином залийте капусту в банках.

8. Накрийте банки чистими кришками і простерилизуйте в киплячій воді протягом восьми хвилин.

9. Засукайте банки і охолодіть.

Зберігайте кольорову капусту мариновану в темному прохолодному місці.

Смачного!

Схожі рецепти