Маринована цвітна капуста (швидко)
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт можна назвати універсальним, так як з його допомогою можна маринувати не тільки капусту, але і інші овочі. Обов'язково подивіться, як приготувати мариновану кольорову капусту швидко.
Плюсом даного рецепта є те, що овочі маринуються дуже швидко. З ранку можна залити їх маринадом, а вже ввечері подавати на стіл в якості хрусткою закуски. Таким чином можна приготувати не тільки кольорову капусту, але і морква або солодкий перець. Зберігати мариновані овочі можна в холодильнику до двох тижнів, з кожним днем вони будуть ставати все смачніше і смачніше.
- Кольорова капуста - 1 штука (коб)
- Морква - 2 штуки
- Червоний солодкий перець - 2-3 штук
- Чорний перець горошком - 0, 5 чайних ложки
- Насіння koriandra - 0, 5 чайних ложки
- Насіння гірчиці - 0, 5 чайних ложки
- Насіння кмину - 0, 4 чайних ложки
- Червоний перець пластівцями - 0, 8 чайних ложки
- Оцет - 1/2 склянки
- Часник - 1 зубчик
- Свіжий імбир - 1 штука (скибочку)
- Цибуля - 1 штука
- Білий цукор - 1/2 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Білий цукор - 0, 5 склянки
- Мелена куркума - 0, 4 чайних ложки
- Вода - 1, 5 L
1. Капусту промийте і розділіть на суцвіття. Овочі - морква і солодкий перець - наріжте тонкою соломкою. Викладіть овочі в банку (2 L) до країв.
2. Приготуйте розсіл: в каструлю додайте всі спеції (не бороною) і поставте на середній вогонь. Коли спеції почнуть потріскувати, залийте їх водою.
3. Додайте дрібно нарізану цибулю, злегка роздавлений часник, оцет, цукор і залишилися спеції. Доведіть розсіл до кипіння. Залийте розсолом овочі і дайте їм повністю охолонути.
4. Остигнули овочі закрийте кришкою і поставте в холодильник на ніч. Смачного!