Рецепт Маринована скумбрія фото

Маринована скумбрія
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Скумбрія
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Домашня кухня для мене завжди буде на першому місці. Щоразу намагаюся зробити все сама. Цього разу пішла на експеримент, але результат більш ніж сподобався всім, хто його скуштував. Раджу!

Опис приготування:

Тепер і ви теж можете дізнатися, як приготувати мариновану скумбрію. Повірте, риба виходить набагато смачніше, ніж магазинна. І головне, що все свіже. До Нового року така закуска буде дуже до речі. Я обов'язково повторю рецепт до свята. Хочу спробувати замаринувати і інші види риб.

  • Скумбрія - 1 кілограм
  • Ріпчаста цибуля - 200 грам
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 2 склянки
  • Перець горошком - 0, 5 чайних ложки
  • Перець духмяний - 1 Чайна ложка
  • Гвоздика - 0, 5 чайних ложки
маринована скумбрія - фото крок 1
Рибу необхідно розморозити попередньо. Потім попатраєте: відріжте хвіст і голову, видаліть чорну плівку. Добре промийте скумбрію.
маринована скумбрія - фото крок 2
Тепер приготуйте маринад. Доведіть до кипіння воду. Додайте в неї цукор, весь перець, гвоздику і сіль. Перемішайте маринад до розчинення цукру і солі. Остудіть його. Потім додайте олію і оцет, перемішайте. Лук наріжте півкільцями. У ємність покладіть скумбрію. На неї - цибулю, все залийте маринадом.
маринована скумбрія - фото крок 3
Залиште рибу на ніч при кімнатній температурі. Потім перекладіть її на дві доби в холодильник. Після цього видаліть кістки, а філе наріжте шматочками.
маринована скумбрія - фото крок 4
Готову мариновану скумбрію подавайте з цибулею з маринаду. Приємною дегустації!

Схожі рецепти