Скумбрія фарширована яйцями
(покроковий рецепт з фото)
Улюблена рибка в нашій родині - скумбрія, ми з неї варимо супи, її ж запікаємо в духовці з різними овочами, фаршируємо найрізноманітнішими начинками. Сьогодні поділюся одним з улюблених варіантів!
Один з найбільш частих варіантів приготування фаршированої скумбрії на моєму столі - це саме скумбрія з яйцем і сиром. Така начинка прекрасно поєднується з насиченою за смаком скумбрією. Приготувати це блюдо дуже просто, основний час приготування йде на запікання в духовці. Тому не важко приготувати таку страву навіть прийшовши з роботи додому. Обов'язково спробуйте!
- Скумбрія - 1 штука (свіжоморожена)
- Яйця - 2 штуки
- Сир - 60 грам (твердий)
- Гірчичний - 1 Чайна ложка (в зернах)
- Лимон - 1/2 штуки
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Петрушка - 1/2 пучка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Рибу необхідно розморозити. Яйця відварити круто.
Яйця і твердий сир натріть на крупній тертці, дрібно наріжте петрушку, додайте гірчицю і трохи лимонного соку.
Гарненько перемішайте начинку.
Рибу очистіть від нутрощів, видаліть плавники. Розріжте рибку повністю навколо хребта. Видаліть його і кісточки.
Наповніть черево рибки підготовленої начинкою, за бажанням рибку можна перетягнути ниткою, щоб начинка не випадала. Зверху зробіть кілька надрізів і вставте в них скибочки лимона.
Змастіть зверху рибу майонезом, щоб під час запікання на поверхні утворилася золотава скоринка.
Загорніть рибу з начинкою в фольгу, відправте в духовку, розігріту до 190 градусів. Час запікання - від 30 до 45 хвилин, в залежності від типу духовки і розміру рибки.
Скумбрія фарширована яйцями готова. У мене вона запікалася 30 хвилин, а потім я розгорнула фольгу і довела до рум'яності ще протягом 5 хвилин.
Красиво прикрасьте рибку і подавайте до столу. Смачного!