Рецепт Скумбрія фарширована яйцями фото

Скумбрія фарширована яйцями
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Яйця , Скумбрія
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Улюблена рибка в нашій родині - скумбрія, ми з неї варимо супи, її ж запікаємо в духовці з різними овочами, фаршируємо найрізноманітнішими начинками. Сьогодні поділюся одним з улюблених варіантів!

Опис приготування:

Один з найбільш частих варіантів приготування фаршированої скумбрії на моєму столі - це саме скумбрія з яйцем і сиром. Така начинка прекрасно поєднується з насиченою за смаком скумбрією. Приготувати це блюдо дуже просто, основний час приготування йде на запікання в духовці. Тому не важко приготувати таку страву навіть прийшовши з роботи додому. Обов'язково спробуйте!

  • Скумбрія - 1 штука (свіжоморожена)
  • Яйця - 2 штуки
  • Сир - 60 грам (твердий)
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка (в зернах)
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Майонез - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Петрушка - 1/2 пучка
скумбрія фарширована яйцями - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Рибу необхідно розморозити. Яйця відварити круто.
скумбрія фарширована яйцями - фото крок 2
Яйця і твердий сир натріть на крупній тертці, дрібно наріжте петрушку, додайте гірчицю і трохи лимонного соку.
скумбрія фарширована яйцями - фото крок 3
Гарненько перемішайте начинку.
скумбрія фарширована яйцями - фото крок 4
Рибу очистіть від нутрощів, видаліть плавники. Розріжте рибку повністю навколо хребта. Видаліть його і кісточки.
скумбрія фарширована яйцями - фото крок 5
Наповніть черево рибки підготовленої начинкою, за бажанням рибку можна перетягнути ниткою, щоб начинка не випадала. Зверху зробіть кілька надрізів і вставте в них скибочки лимона.
скумбрія фарширована яйцями - фото крок 6
Змастіть зверху рибу майонезом, щоб під час запікання на поверхні утворилася золотава скоринка.
скумбрія фарширована яйцями - фото крок 7
Загорніть рибу з начинкою в фольгу, відправте в духовку, розігріту до 190 градусів. Час запікання - від 30 до 45 хвилин, в залежності від типу духовки і розміру рибки.
скумбрія фарширована яйцями - фото крок 8
Скумбрія фарширована яйцями готова. У мене вона запікалася 30 хвилин, а потім я розгорнула фольгу і довела до рум'яності ще протягом 5 хвилин.
скумбрія фарширована яйцями - фото крок 9
Красиво прикрасьте рибку і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти