Сирний рулет з шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і симпатична закуска, яка своїм виглядом і смаком приємно вразить ваших гостей. Готується досить просто і швидко.
Смачне і незвичайне блюдо для святкового столу. На магазинних полицях ви напевно бачили щось схоже, я пропоную вам приготувати сирний рулет з шинкою в домашніх умовах. Запевнюю вас - це зовсім нескладно. Ви можете додати в сирний рулет оливки, зелень, нарізані свіжі овочі - і ваша закуска стане яскравішим і привабливішим. Сир для рулету можна брати свій улюблений, сирний шар можна зробити товстіший - загалом, експериментуйте. Отже, рецепт приготування сирного рулету з шинкою перед вами. Гарного вам застілля!
- Шинка - 150 грам
- Сир - 150-200 грам
Нарізати сир і шинку тонкими пластиками.
Викладаємо пластики сиру на деко, застелений листом пергаменту. Сирні листочки повинні трохи заходити один на одного.
Ставимо деко з сиром в нагріту до 160 градусів духовку буквально на 2 хвилини. Нам потрібно, щоб сир злегка розігрівся, став еластичним, але не розплавився! !!
Розкладаємо пластики шинки на розігрітий сир.
Допомагаємо собі папером, на якій розігрівався сир і щільно загортаємо шинку з сиром в рулет. Загортаємо вийшов рулет в папір і туго скручуємо вільні кінці. Відправляємо вийшла "цукерку" в розігріту духовку на 2-3 хвилини. За цей час сир розігріється і склеїть всі верстви рулету.
Виймаємо рулет з духовки і, не розгортаючи, охолоджуємо. Потім прибираємо в холодильник. Нарізаємо перед подачею. Ось так виглядає рулет перед нарізкою.