Сирний пудинг в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам спробувати ніжний, тане в роті пудинг, який можна легко приготувати в домашніх умовах. З ягідним або шоколадним кремом десерт стає просто смакотою! дивіться рецепт!
У приготуванні пудингу все залежить від вихідних продуктів і духовки. У нашому випадку - який сир візьмете, такий пудинг і вийде. Для приготування сирного пудингу в духовці раджу взяти домашній сир, жирненький, без кислинки і не дуже пухкий. Духовка не повинна пропускати тепло, щоб пудинг не осів, а то все блюдо зіпсується.
- Яйця - 5 штук
- Сир - 500 грам
- Крем - 100 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 штука (пакетик)
Найкраще робити путінг за допомогою блендера, тоді консистенція виходить просто чудовою. Змішайте сир, додайте пакетик ваніліну, крохмаль, сметану, Мартенс відділи Желтков, жовтки також додайте до сиру, а ось білки нам потім знадобляться. Поставте білки поки в холодильник. Всі змішані інгредієнти збийте блендером.
Охолоджені білки збийте, поступово додаючи цукор. Збивайте їх до білої піни, хвилин 5-7.
Потім білкову масу акуратно лопаткою або ложкою додайте до сирної, не треба збивати або сильно перемішувати.
Повітряна білкова маса насичує і сирну повітрям, тому дуже важливо змішати їх легко, акуратно і поступово.
Форми для випікання змастіть маслом вершковим. Ви можете спекти як один великий пудинг, так і маленькі. Теж акуратно перекладіть масу в форму.
Випікайте пудинг в розігрітій до 220 С духовці 25 хвилин. Не відкривайте духовку!
Готовий сирний пудинг в духовці можете змастити кремом, шоколадом, полити йогуртом або подати просто так. Ось такі вийшли в маленьких формах.
А ось великий пудинг в розрізі.
Смачного!