Сирний пиріг з сайра
(покроковий рецепт з фото)
Сирний пиріг з сайра став досить популярним блюдом у багатьох господинь по всьому світу. Спробуйте і ви приготувати цю смачну випічку, яка може послужити повноцінним вечерею для вашої родини.
Хочете знати, як приготувати сирний пиріг з сайра? Тоді дотримуйтесь порад з цього рецепта. Рибні пироги дуже смачні, соковиті, ситні й ароматні. Це відмінний перекус в робочий час і хороше частування для гостей.
- Борошно - 2 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Сир - 200 грам
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Щебетання - 2 штуки (в банках; для начинки)
- Цибуля - 5 штук (начинка)
- Картопля - 5 штук (начинка)
Насамперед замісіть сирне дріжджове тісто. Для цього у великій мисці змішайте просіяне борошно, дріжджі, протертий через ситечко сир, тепле молоко і цукор. Замісити тісто, поставте його в непрохладное місце підніматися, попередньо накривши рушником.
Поки тісто піднімається, займіться начинкою пирога. Для цього вимийте і очистіть від шкірки картоплю. Коли вона трохи просохне, наріжте її на акуратні невеликі пластинки рівного розміру. Найзручніше це робити на тертці зі спеціальними насадками.
Откупорьте консерви з сайра, злийте з них всю рідину так, щоб риба залишилася максимально сухий. Потім викладіть її на тарілку і пам'ятайте вилочкою, щоб не залишилося великих шматків.
Очистіть від лушпиння цибулю, дрібно його наріжте. Ви можете використовувати для приготування цієї страви як звичайний ріпчаста, так і будь-який інший сорт цибулі. Прекрасно підійде солодкий кримський лук.
Коли тісто підніметься, розділіть його на два шматки. Обидва шматка розкачати в пласти. Одну викладіть на змащене маслом деко, на нього по черзі викладіть інгредієнти для начинки. Спочатку картопля, потім цибулю, мандрувати potom. Накрийте пиріг другим шаром тіста, кінець кліпу. Випікайте пиріг у духовці при ста вісімдесяти градусах сорок хвилин.