Сирний пиріг без тіста
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Останнім часом пристрастилася до сирним пирогів. Вони такі легкі, смачні і ніжні, з ягодою просто чудові! Хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати сирний пирога без тесту.
Опис приготування:
Можете подумати, що це не пиріг, а запіканка. Називайте як хочете, але для мене головне, що це шалено смачно, а також просто. І не треба робити основу з тіста пісочного або будь-якого ще. Щоб приготувати сирний пиріг без тіста, раджу брати жирний зернистий сир. Тільки його обов'язково треба перетерти або збити в блендері, щоб в самому пирозі не було зерняток.
- Сир - 650 грам
- Яйця - 4 штуки
- Манька - 6 Ст. Ложок
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 110 грам
- Ягоди - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти.
Подрібніть сир в блендері до однорідної консистенції, щоб маса не була зернистою.
Виходить гладка сирна маса.
Додайте в сир яйця, цукор, ванільну есенцію і манку.
Розтопити масло вершкове в мікрохвильовці і додайте в сирну масу, трохи остудивши, не варто його гарячим додавати. Залиште трохи масла для змащування форми.
Змастіть маслом форму, викладіть масу сирну і дайте постояти хвилин 10, щоб манка набухла.
Промийте ягоди, якщо вони занадто великі, поріжте навпіл.
Викладіть ягоди поверх сирної маси і втопите в ній.
Розігрійте духовку до 200 З.
Розігрійте духовку до 200 З.
Присипте пиріг цукровою пудрою і відправте в розігріту духовку на 40-50 хвилин.
Готовий пиріг підрум'яниться, а зубочистка, якщо її увіткнути, виходить сухою.
Подавати можете як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!