Рецепт Сирний пиріг з дріжджового тіста фото

Сирний пиріг з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 12
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо ви любите мак і смачну випічку, то такий пиріг вам обов'язково припаде до смаку. Він виходить м'яким, ароматним, з яскраво вираженим смаком маку. Головне - не шкодувати начинки!

Опис приготування:

Якщо вам цікаво, як приготувати сирний пиріг з дріжджового тіста, то просто уважно вивчіть даний рецепт. У ньому я постаралася просто і зрозуміло описати, як зробити такий красивий і рум'яний пиріг, який не соромно подати до столу навіть у велике свято.

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Сир - 180 грам
  • Цукор - 6 Ст. Ложок
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Жовток яєчний - 2 штуки
  • Дріжджі - 2, 5 чайних ложки
  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Мак - 150 грам
  • Мед - 5 Ст. Ложок
  • Молоко - 125 мілілітрів
  • Білок яєчний - 1 штука
сирний пиріг з дріжджового тіста - фото крок 1
Візьміть невелику тарілочку або піалку, в ній змішайте сухі дріжджі з невеликою кількістю цукру, влийте трошки теплої водички. Залиште цю суміш ненадовго, щоб дріжджі"почали працювати" і з'явилася пінка на поверхні.
сирний пиріг з дріжджового тіста - фото крок 2
Тепер візьміть сотейник або невелику каструльку, влийте в неї молоко. Можна використовувати молоко з будь-яким відсотком жирності. Гарненько його розігрійте на плиті, додайте до молока вершкове масло, цукор, сіль, сирок. Повинна в результаті вийде однорідна вершкова маса.
сирний пиріг з дріжджового тіста - фото крок 3
Тепер перекладіть отриману молочну масу в ємність, де буде підніматися ваше майбутнє тісто. Додайте до неї"ожилі" дріжджі. Борошно просійте, половину від загальної кількості додайте в ємність. Додайте також два желточка, розмішайте все насадкою-гаком до повної однорідності за допомогою міксера або кухонного комбайна.
сирний пиріг з дріжджового тіста - фото крок 4
У процесі замішування тіста поступово додайте решту борошна. Якщо у вас немає подібної необхідної техніки, то замішуйте тісто руками, постійно змащуючи їх рослинною олією, щоб тісто не прилипало. Залиште готове тісто підходити в теплому місці без протягів на пару годинок, попередньо накривши рушником.
сирний пиріг з дріжджового тіста - фото крок 5
Поки тісто піднімається, є час приготувати макову начинку. Для цього закип'ятіть воду і три рази заливайте окропом мак, кожен раз зливаючи воду і проціджуючи мак через марлю. Зетем перекладіть мак в каструльку, залийте його молоком і поставте на плиту. Варіть кілька хвилин, постійно помішуючи. Зніміть з плити, дайте охолонути.
сирний пиріг з дріжджового тіста - фото крок 6
Коли тісто підніметься, трохи присипте робочу поверхню борошном, викладіть на неї тісто. Гарненько його обомніте і залиште на столі підніматися ще на півгодинки.
сирний пиріг з дріжджового тіста - фото крок 7
Щоб приготувати начинку, візьміть мак, відкиньте його на друшляк. Потім дайте гарненько стекти всій рідини, щоб начинка не вийшла занадто рідкою. Подрібніть мак в блендері (або пропустіть його через м'ясорубку). Додайте збитий білок одного яйця і трохи меду. Ретельно перемішайте.
сирний пиріг з дріжджового тіста - фото крок 8
Тісто розкачати в прямокутник. По всій його поверхні рівномірно розкладіть макову начинку. Потім розрівняйте її і поверніть рулет.
сирний пиріг з дріжджового тіста - фото крок 9
Візьміть зручну для вас форму для запікання, викладіть в неї рулет, звернувши його кільцем. Зробіть на ньому надрізи кухонними ножицями. У центр поставте чисте куряче сире яйце, яке потім можна замінити на фарбоване. Дайте пирогу час на расстойку. Двадцяти хвилин буде достатньо. Змастіть поверхню пирога збитим яйцем (для рум'яної скоринки). Випікайте пиріг при ста вісімдесяти градусах близько години.

Схожі рецепти