Вегетаріанський сирний пиріг з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг дуже смачний і ідеально підійде для вечірніх посиденьок) без яєць, вегетаріанцям присвячується)
Кількість порцій: 8-10
- Сир - 300-350 грам
- Цукор коричневий "містраль" - 2 склянки
- Сметана 20 відсотків жир - 200 грам
- sиr маскарпоне - 5 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 250 грам
- Мука - 3 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Банан - 2 штуки

Спочатку зробимо тісто. Масло розтопити в каструльці, додамо туди цукор. Заважаємо до повного його розчинення. Туди ж покладемо 4 столові ложки сметани, додамо сметану, потім, поступово вимішуючи, додаємо борошно, соду і месім тето до туго-еластичного стану, поки від рук не відлипає-месім. Коли вийшло то, що треба, робимо з тіста 4-5 колобків і відправляємо їх в холодильник.

Робимо начинку-змішуємо сир, сметану, цукор і маскарпоне до однорідного стану.

Дістаємо колобки з холодильника, беремо форму (у мене роз'ємна), обмазуємо маслом і посипаємо манкою або борошном. Натираємо в форму тісто, щоб рівномірно закрилося дно, робимо бортики по діаметру, бажано, щоб шар не була тонким.

Викладаємо порізаний на кружечки Банан в форму з тестом.

На Банан викладаємо сирну начинку

Натираємо на тертці тісто зверху начинки і рівномірно розподіляємо його) Пиріг відправляємо в духовку, з 40-45 хвилин 180 градусної температури

Коли пиріг зарум'яниться і піде чудовий аромат- його можна діставати. Тільки розрізати пиріг можна тільки коли сир всередині застигне- це повинно 2-3 години пройти, просто залиште його остигати)