Сирний кекс простий
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт заснований на рецепті кексу з лохиною, який я дізналася з книги про випічці від Дорі Грінспен. Такий кекс, а іноді і кексики, я готую з будь-якими ягодами і завжди виходить смачно!
На щастя, я знаю як приготувати сирний кекс. При смаженні ягоди обезвоживаются, а при запіканні всі соки зосереджуються в ягоді, і ці ніжні кекси відмінно тримають форму. Спробуйте, вийде смачно!
- Сир - 150 грам
- Ягоди - 300 грам
- Яйце - 2 штуки
- Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 170 грам
- Цукор - 150 грам
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Борошно - 320 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Морська сіль - 1/2 чайних ложки
- Сода - 1/4 чайних ложки
1
Розігрійте духовку до 180 градусів. Ягоди помийте, якщо великі, наріжте. Помістіть ягоди на деко, застелений пергаментним папером. Випікайте до тих пір, поки вони подсушат, близько 45 хвилин. Потім остудіть.
2
Підвищіть температуру духовки до 200 градусів. У мисці збийте сир, яйця і ваніль. Додайте розтоплене вершкове масло.
3
У великій мисці руками розітріть цукор з лимонною цедрою. Додайте борошно, розпушувач, сіль і соду.
4
Використовуючи лопаточку, акуратно і швидко втрутився сир в сухі інгредієнти. Тісто буде густим. Це займе трохи зусиль. Додайте сушіння ягоди.
5
Ложкою рівномірно розподіліть тісто по підготовленій формі або формах для випічки. Випікайте від 20 до 25 хвилин.
6
Готові кекси остудіть протягом 10 хвилин, потім вийміть з форм і повністю остудіть. Подавайте кекси ще теплими або кімнатної температури.
7
Приємного чаювання!