Сирники на манки
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати сирники на манки, відмінно підійде для тих, хто тільки вчиться готувати або хоче побалувати себе швидким і корисним сніданком. На приготування страви піде всього 30 хвилин.
Варіантів смачного і ситного сніданку дуже багато: вівсянка, яєчня, тости або бутерброди, до них же можна віднести і сирники. Далеко не всі люблять сир в чистому вигляді, саме для таких випадків придумали запіканку або сирники. Страва смачна, корисне і поживне. Сирники можна подавати зі сметаною, згущеним молоком, варенням або медом.
- Сир - 300 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Манька - 1/2 склянки
1. Сир беру нежирний, не більше 10%. Перекладаю сир в миску, всипав цукровий пісок, сіль і вбиваю куряче яйце.
2. Ретельно розминають сирну масу виделкою до утворення однорідної консистенції.
3. В самому кінці додаю манну крупу, в залежності від розміру яйця може знадобитися трохи більше манки.
4. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю соняшникову олію і пензликом або вручну змащую поверхню.
5. Чайною ложкою викладаю на розпечену сковороду сирну масу і трохи приминаю.
6. Обсмажую з двох боків до рум'яної скоринки (близько 5 хвилин в цілому) під закритою кришкою.
7. Готові сирники поливаю джемом і гарячими подаю до столу з ранковим чаєм або кавою. Смачного!