Сирні плюшки «скажена гарбуз»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування страви «Скажена гарбуз». Основними інгредієнтами даного блюда є: гарбуз, сир і листкове тісто. Блюдо дуже красиве, корисне і дуже смачне.
Кількість порцій: 6
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Гарбуз - 200 грам
- Зелена цибуля - 20 грам
- Яйце - 1 штука
- Часник - 3 часточки
- Сир - 100 грам
- Біла частина зеленої цибулі - 20 грам
- Тісто листкове - 500 грам
1. В першу чергу приготуємо гарбуз. Нарізаємо її дрібними кубиками. Потім очищаємо цибулю та нарізаємо його кільцями. Часник дрібно нарізаємо або видавлюємо його на чеснокодавилке. Всі перераховані інгредієнти обсмажуємо на сковороді з розігрітим соняшниковою олією. Обсмажуємо хвилин десять потім охолоджуємо.
2. У сир вбиваємо яйце і розмішуємо, потім подрібнюємо зелена цибуля і додаємо в сир. Все добре перемішуємо. Сир і гарбуз з'єднуємо разом. Все ретельно перемішуємо.
3. Приблизно в міліметра три розгортає тісто, приблизно розміром з долоню вирізаємо кола. Щоб тісто легше лепілось, трохи його зволожуємо. По колу тесту робимо невеликі насічки.
4. У центр розкачане тісто кладемо по одній столовій ложці приготовленої начинки. Тепер збираємо краю тесту до його середини.
5. Пергаментним папером застилає деко і викладаємо на нього наші плюшки. Встановлюємо деко на середній решітці аерогрилю. Хвилин п'ятнадцять випікаємо, температуру виставляємо сто вісімдесят градусів (в духовці випікаємо при температурі сто вісімдесят-двісті градусів, хвилин двадцять п'ять).
6. Потім плюшки виймаємо з аерогрилю (або духової шафи) і викладаємо на блюдо. Даємо трохи охолонути.