Плюшки «для улюблених»
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна домашня випічка для улюблених! Приготуйте плюшки за моїм рецептом і здивуєте своїх домашніх чудовим смаком і кольором булочок! дивіться!
Зараз я відповім на ваше запитання "як приготувати плюшки "для улюблених"! Для цього я зробила гарне рожеве тісто, яке після випічки трохи змінює колір, але завдяки начинці все-такі має рожеві відтінки. У тісто можна додати для більшого аромату ванільний екстракт або інші ароматизатори. Ідеально підійдуть ягоди журавлини або чорної смородини, з іншими я не пробувала, але буду рада відгуками і фотографіями з вашими кулінарними експериментами! хай щастить!
- Ряжанка - 300 мілілітрів
- Вершковий маргарин - 180 грам
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Цукор - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Яєчні жовтки - 2 штуки
- Заморожена журавлина або чорна смородина - 80 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Буряк - 1 штука
- Борошно пшеничне - 750 грам
- Вода - 5 Ст. Ложок
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
Приготуйте необхідні продукти. Маргарин дістаньте заздалегідь з холодильника, нехай постоїть і нагріється.
У піалочку налийте 5 ст.Л теплої води, додайте ложку цукру і дріжджі. Перемішайте і залиште в теплі на 10 хвилин.
Очистіть буряк, відіжміть сік. Якщо немає соковижималки, то натріть на дрібній тертці буряк і через марлю відіжміть сік. Знадобиться для тіста 5 ст.Л.
Жовтки розітріть з 100 г цукру до посветления маси.
До жовтків додайте теплу ряжанку, щіпку солі, м'який маргарин, буряковий сік і дріжджі. Перемішайте.
Всипати частинами просіяне борошно. Замішуйте тісто.
Тісто має вийти м'яке і пластичне. Накрийте його серветкою, залиште його в теплі на 1 час.
За цей час тісто добре збільшилася в розмірах, стало повітряне і легке. Руками осадіть його, борошно підсипати не потрібно.
За допомогою блендера подрібніть заморожені ягоди разом з цукром.
Всипте крохмаль і перемішайте.
Розділіть тісто на рівні частини. Я люблю великі булочки, тому поділила на 12 частин. Кожну частину тонко розкачати.
Наберіть 1-2 чайної ложки ягідної суміші і розподіліть по тесту.
Ягідна начинка повинна бути тонким шаром по всій поверхні тіста.
Поверніть корж рулетиком.
Складіть рулетик навпіл, відступите від краю 1-2 см і ножем розріжте рулет.
Розгорніть дві половинки і у вас вийде сердечко. Таку ж операцію виконайте з іншим тестом.
На пергамент укладіть плюшки, накрийте рушником і залиште на 20 хвилин. Після чого випікайте при температурі 170-180 градусів 20-25 хвилин.
Готові плюшки зніміть в дека і остудіть на решітці.
Посипте цукровою пудрою і подайте до столу!