Сирні булочки «Гаряча собака»
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто не боїться дріжджового тіста і простих експериментів на кухні, хочу запропонувати нескладний і дуже вдалий рецепт булочок, від яких будуть в захваті і дорослих, та діти. Запам'ятовуйте рецепт!
Знаменита вулична їжа, штрих-собака, може стати відмінним варіантом перекусу в домашніх умовах. Рекомендую вам класний спосіб, як приготувати сирні булочки "гаряча собака", які стануть чудовою основою. А далі ви можете додавати соус, сосиску і іншу начинку за бажанням.
- Вода - 1.5 склянки
- Пакетик дріжджів - 1 штука
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 4 склянки
- Вершкове масло - 1/4 склянки
- Сир - 2 склянки
- Зелень - 1 щіпка
1. З тестом насправді все досить просто: в теплій воді розчинити дріжджі і цукор. Через 5 хвилин додайте збите яйце і 2 склянки борошна. Перемішайте, накрийте рушником і залиште на 45 хвилин. Після додайте тертий сир, подрібнену зелень, борошно, що залишилося. Замісити тісто і залиште підходити на годинку в теплому місці.
2. Деко застеліть пергаментом. Тісто розділи 12 однакових частин і сформуйте булочки. Викладіть їх на деко, залиште хвилин на 40-45, Зійдіться ще раз.
3. А потім можна відправити лист в розігріту до 190 градусів духовку і випікайте 20-25 хвилин до рум'яності. Ось такі апетитні сирні булочки вийшли.
4. Залишиться тільки злегка їх остудити, акуратно розрізати і зробити "гарячі собаки", наповнивши булочки сосискою і соусом. Пригощайтеся!