Гаряча закуска «ґудзики»
(покроковий рецепт з фото)
В активі кожної господині є прості і швидкі закуски з того, що виявиться під рукою. Поповнити вашу кулінарну скарбничку пропоную ще одним класним рецептом, який напевно припаде до смаку.
Поспішаю поділитися з вами ідеєю, як приготувати гарячу закуску"Ґудзики" . Вона чудово підійде і для сніданку, і для перекусу. Крім ковбаси, ви можете використовувати копчену курку, наприклад, сосиски або відварене м'ясо, наприклад. При бажанні можна додати гриби або скибочку помідора. Оригінальна подача точно не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей. У дитячому варіанті можна використовувати в начинці сир, овочі, м'ясо або курку.
- Тісто листкове - 300 грам
- Ковбаса - 200 грам
- Сир - 100 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Жовток - 1 штука
1. Для початку включіть її, нехай розігрівається (температура - 180 градусів). Підготуйте жароміцний деко, змастіть його маслом або застеліть його пергаментом. Наріжте ковбаску не дуже тоненькими кружальцями.
2. Твердий сир натріть на тертці. Можна використовувати також моцарелу, наприклад, нарізавши її теж кружечками.
3. Тісто розкачати трохи, виріжте з нього кружечки (вони повинні бути більше, ніж кружечки ковбаси). О пів на зробіть дірочки, як в ґудзиках.
4. А далі все дуже просто: на гурток тесту без дірочок викладіть ковбасу і сир. Можна додати трішки соусу або кетчупу, наприклад.
5. Накрийте другим кружечком тесту, кінець палиці, змастіть збитим жовтком. Надішліть "гудзики" в духовку.
6. Хвилин через 15, коли тісто підрум'яниться, закуска буде готова. Перед подачею можна зробити полосочки з кетчупу, імітують нитки.
Смачного!
Смачного!