Печиво «ґудзики»
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальна печиво"Ґудзики" дуже подобається дітям, воно дивує незвичайною формою. Його також цікаво робити, процес потрібно провести акуратно, щоб гудзики вийшли однаковими. Спробуємо?
Печиво"Ґудзики" можна приготувати з будь-якого пластичного тесту. Тут головне - дизайнерська ідея. Тісто потрібно розгортати приблизно товщиною в 5-7 міліметрів. Краще робити гудзики діаметром 5 і виїмку 3 см. Я роблю таке печиво тільки для дітей, які теж беруть участь в процесі формування печива"Ґудзики" . Успіхів і приємного апетиту!
- Борошно - 200 грам
- Олія - 100 грам
- Цукор - 80 грам
- Жовток - 2 штуки
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Какао - 2 чайних ложки
Замісити тісто: жовтки розтерти з цукром, додати м'яке масло, ванілін, ретельно розмішати. Поступово додати борошно. Розділити тісто на дві частини, в одну додати какао. Розкачати тісто і вирізати кружальця.
Потім на кружочках зробити вм'ятину, не прорізаючи тісто до кінця.
Соломкою зробити маленькі отвори.
Повинна вийти така гудзик.
Заготовки викласти на пергамент і випікати при 180 градусах 20 хвилин.
Смачного!