Сирне тісто з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Щоб сирне тісто вийшло соковитим, а не сухим, в нього можна додати яблучко. Зовсім не обов'язково класти його прямо в тісто, як один з інгредієнтів. Фрукт можна використовувати як начинку.
Якщо вам стало цікаво, як приготувати сирне тісто з яблуками, то прочитайте цей рецепт. У ньому детально розписані кроки приготування, тому для вас не складе труднощів зробити це дуже смачне ніжне ласощі.
Найважливіше - це ретельно протерти сир, щоб позбутися від грудочок і зробити його ніжним.
- Яблука - 6 штук (середнього розміру)
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Сир - 300 грам
- Маргарин (олія) - 250 грам
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 6 чайних ложок
- Обкладинка, сіль - За смаком
Сир перетріть через сито або ж збийте за допомогою блендера, щоб він був однорідної консистенції. Особливо це необхідно, якщо ви використовуєте домашній сир. Нагрійте маргарин або масло до кімнатної температури і додайте до сиру. Туди ж киньте сіль, борошно і соду. Замісити пружне і м'яке тісто.
Яблучка вимийте і очистіть від шкірки. Розріжте кожне на дві частини. За допомогою чайної ложки дістаньте серцевину і кісточки.
Щоб яблука пропеклися, їх необхідно попередньо трохи відварити. Для цього візьміть каструлю, закип'ятіть в ній воду і опустіть половинки на п'ять хвилин. Дістаньте, остудіть і обсушити фрукти.
В окремій невеликій скляній пиалочки змішайте цукровий пісок і корицю. Цукор можна замінити цукровою пудрою. При бажанні можна вибрати тростинний. Викладіть отриману суміш в половинки яблук.
Тісто розкачати будь-яким зручним для вас способом. Воно не повинно бути занадто тонким, так як сирне тісто дуже легко рветься. Приблизна товщина повинна становити 4-5 міліметра. Потім гострим ножем розріжте тісто на квадратики, в які помістяться яблучка.
На кожен квадратик викладіть по половинці яблучка так, щоб начинка з цукру і кориці виявилася внизу.
З'єднайте куточки таким чином, щоб вийшов конвертик. Ви можете вирізати прикраса з тіста, щоб приліпити його зверху. Наприклад, це може бути квіточку. Змастіть конвертики сирим збитим яйцем або звичайною водою і запікайте в розпеченій до двохсот градусів духовці близько сорока хвилин.