Сирне печиво з цукром
(покроковий рецепт з фото)
Легке і ніжне печиво на основі сиру - це швидкий і дуже смачний рецепт, який сподобається всій родині. Печиво виходить дуже м'яким і солодким. А ще воно дуже красиво виглядає на столі.
Для краси остигле печиво можна присипати цукровою пудрою і натертої лимонною цедрою. Печиво вийде досить солодким, але цитрусовая цедра відмінно його оттенит своїм кисло-гірким присмаком і додасть приємний аромат.
- Сир - 400 грам(9% жирності)
- Вершкове масло - 200 грам
- Борошно пшеничне - 480 грам
- Цукор - 50 грам (у тісто - за смаком. 50 грамів - для обсипання.)
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
Насамперед розітріть сир з м'яким вершковим маслом, додайте дрібку солі. Розтирати інгредієнти в однорідну масу можна виделкою або блендером. На першому етапі я роблю це виделкою.
Додайте борошно, соду, збийте масу так, щоб вийшло ніжне і густе тісто. Тут я використовую блендер, щоб прибрати всі грудочки. Для аромату можна додати трохи ванільного цукру або рідкого екстракту.
Тепер розкачайте тісто завтовшки близько 3 мм. І за допомогою не дуже широкого склянки або гуртки виріжте кола. Щоб тісто не прилипало до качалці, обсипте її борошном. На кожен гурток насипте щіпку цукру.
Накладіть один на одного по чотири кружечка так, щоб вони лише частково заходили один на одного, а тепер поверніть в трубочку. Щоб це було зручніше робити, руки попередньо краще змочити водою.
Кожну трубочку розріжте поперек - і вийде дві симпатичні трояндочки. Їх можна присипати цукром. Проробіть це з іншим тестом, викладіть трояндочки на деко з пергаментним папером.
Запікайте печиво при 180 градусах близько 20 хвилин. Після закінчення цього часу вимкніть вогонь і залиште деко в духовці ще на 3-5 хвилин. Дістаньте готове печиво з духовки, дайте йому трохи охолонути - і подавайте до столу.