Рецепт Сирне печиво з цукром фото

Сирне печиво з цукром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Сир, Цукор
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Печиво

Легке і ніжне печиво на основі сиру - це швидкий і дуже смачний рецепт, який сподобається всій родині. Печиво виходить дуже м'яким і солодким. А ще воно дуже красиво виглядає на столі.

Для краси остигле печиво можна присипати цукровою пудрою і натертої лимонною цедрою. Печиво вийде досить солодким, але цитрусовая цедра відмінно його оттенит своїм кисло-гірким присмаком і додасть приємний аромат.


  • Сир - 400 грам(9% жирності)
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Борошно пшеничне - 480 грам
  • Цукор - 50 грам (у тісто - за смаком. 50 грамів - для обсипання.)
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
сирне печиво з цукром - фото крок 1
Насамперед розітріть сир з м'яким вершковим маслом, додайте дрібку солі. Розтирати інгредієнти в однорідну масу можна виделкою або блендером. На першому етапі я роблю це виделкою.
сирне печиво з цукром - фото крок 2
Додайте борошно, соду, збийте масу так, щоб вийшло ніжне і густе тісто. Тут я використовую блендер, щоб прибрати всі грудочки. Для аромату можна додати трохи ванільного цукру або рідкого екстракту.
сирне печиво з цукром - фото крок 3
Тепер розкачайте тісто завтовшки близько 3 мм. І за допомогою не дуже широкого склянки або гуртки виріжте кола. Щоб тісто не прилипало до качалці, обсипте її борошном. На кожен гурток насипте щіпку цукру.
сирне печиво з цукром - фото крок 4
Накладіть один на одного по чотири кружечка так, щоб вони лише частково заходили один на одного, а тепер поверніть в трубочку. Щоб це було зручніше робити, руки попередньо краще змочити водою.
сирне печиво з цукром - фото крок 5
Кожну трубочку розріжте поперек - і вийде дві симпатичні трояндочки. Їх можна присипати цукром. Проробіть це з іншим тестом, викладіть трояндочки на деко з пергаментним папером.
сирне печиво з цукром - фото крок 6
Запікайте печиво при 180 градусах близько 20 хвилин. Після закінчення цього часу вимкніть вогонь і залиште деко в духовці ще на 3-5 хвилин. Дістаньте готове печиво з духовки, дайте йому трохи охолонути - і подавайте до столу.

Схожі рецепти