Дитяче сирне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Хочу порекомендувати вам на замітку дуже просте в приготуванні, апетитне і корисне дитяче сирне печиво в домашніх умовах. Прекрасний варіант десерту для малюків.
Цей варіант, як приготувати дитяче сирне печиво, передбачає використання цитрусових, однак при бажанні ви можете в якості добавки взяти сухофрукти або цукати, наприклад, а також густий джем або домашній мармелад. Таке печиво припаде до смаку навіть малюкам, які не їдять сир в свіжому вигляді.
- Сир - 250 грам
- Вершкове масло - 250 грам
- Борошно - 1.5-2 склянки
- Цукор - 0.5 склянки
- Лимон або апельсин - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Лимонний курд - 2-3 чайних ложок (по бажанню)
1. Для тіста розм'якшене вершкове масло з'єднайте з сиром і як слід перемішайте до однорідності. Після невеликими порціями підсипати просіяне з розпушувачем борошно. Замісити не надто щільне тісто, скачайте в кульку і приберіть в холодильник мінімум на 1 час (можна на ніч). Паралельно можна підготувати цукор, в який для аромату додайте цедру лимона або апельсина.
2. Коли тісто добре застигло, розкачайте його досить тонко на робочому столі. За допомогою виїмок або звичайного склянки виріжте невеликі кружечки.
3. Опустіть печиво однією стороною в цукор і викладіть вгору цукром на стіл. В якості начинки тут використовується домашній лимонний курд. Акуратно згорніть навпіл. Знову занурте в цукор і ще раз поверніть.
4. В результаті виходять ось такі невеликі печеньки. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом. Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте туди деко хвилин на 20-25.
5. Коли печінки стануть рум'яними, можна діставати деко. Треба дати печінкою як слід охолонути.