Сирна запіканка з какао
(покроковий рецепт з фото)
На мій погляд, з какао запіканка виходить набагато смачніше і смачніше, а ще я зазвичай додаю в неї якісь свіжі фрукти або ягоди, щоб зробити смак страви більш соковитим і цікавим.
Щоб день пройшов весело і позитивно, ранок слід починати зі смачного і по можливості корисного сніданку, і я зазвичай готую вранці сирну запіканку з какао в домашніх умовах. Іноді, звичайно, роблю і звичайну, без додавання какао-порошку, але все ж з шоколадним смаком запіканка мені подобається більше. А ще подруга підказала мені додавати в цей десерт різні фрукти і ягоди, з таким доповненням простий рецепт сирної запіканки з какао дійсно став набагато краще і цікавіше.
1) Для початку розбиваємо в миску яйця, всипаємо до них 1 столову ложку цукру і гарненько все збиваємо.
2) Потім в яєчну масу додаємо молоко, знову перемішуємо все і ще раз збиваємо.
3) Далі викладаємо в миску з молочно-яєчною сумішшю сир, додаємо ванільний цукор, знову збиваємо все, поки маса не стане більш-менш однорідної.
4) Після цього ми в окремому посуді змішуємо какао-порошок з однією столовою ложкою цукру, висипаємо цю суміш в миску до решти продуктів, додаємо борошно.
5) Фрукти або ягоди нарізаємо на невеликі шматочки і викладаємо в миску з сирною масою. Тепер в останній раз збиваємо все на середній швидкості, щоб маса стала ще більш однорідною і повітряної.
6) Змащуємо форму для випічки невеликою кількістю вершкового масла і переливаємо в неї приготовану масу. Готуємо запіканку в духовці при 220 градусах протягом півгодини.
Приємного всім апетиту!
- Сир 1, 8% - 340 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Фрукти або ягоди - 150 грам(Здесь апельсин)
1) Для початку розбиваємо в миску яйця, всипаємо до них 1 столову ложку цукру і гарненько все збиваємо.
2) Потім в яєчну масу додаємо молоко, знову перемішуємо все і ще раз збиваємо.
3) Далі викладаємо в миску з молочно-яєчною сумішшю сир, додаємо ванільний цукор, знову збиваємо все, поки маса не стане більш-менш однорідної.
4) Після цього ми в окремому посуді змішуємо какао-порошок з однією столовою ложкою цукру, висипаємо цю суміш в миску до решти продуктів, додаємо борошно.
5) Фрукти або ягоди нарізаємо на невеликі шматочки і викладаємо в миску з сирною масою. Тепер в останній раз збиваємо все на середній швидкості, щоб маса стала ще більш однорідною і повітряної.
6) Змащуємо форму для випічки невеликою кількістю вершкового масла і переливаємо в неї приготовану масу. Готуємо запіканку в духовці при 220 градусах протягом півгодини.
Приємного всім апетиту!