Сирна запіканка на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Коли духовка не працює, а душа вимагає смачненьке сирною запіканки, на допомогу приходить звичайна сковорода. Повірте, в ній ваша запіканка вийде така ж смачна і ароматна як в і духовці.
Я дуже люблю всілякі запіканки, але так вже вийшло, що моя духовка працює не дуже добре, тому доводиться шукати інші способи приготувати улюблені ласощі. І сьогодні я хочу поділитися з вами досить простим рецептом сирної запіканки на сковороді, Котрий, я сподіваюся, сподобається і вам. Як виявилося, приготована на сковороді запіканка виходить дуже ніжна і м'яка і за смаком нітрохи не поступається зробленою в духовій шафі. Та й за часом це набагато швидше, нам знадобиться всього 20 хвилин, так що цей рецепт приготування сирної запіканки на сковороді, на мій погляд, дуже зручний. А зараз я розповім вам, як же зробити таку запіканку:
1) Ізюм замочуємо в теплій воді на 20 хвилин.
2) Манку змішуємо зі сметаною і залишаємо на деякий час набрякнути.
3) У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і гарненько збиваємо. У цю суміш викладаємо сир і ретельно перемішуємо все.
4) Тепер змішуємо сирну суміш з набряклої в сметані манкою, додаємо соду, гашене оцтом, перемішуємо.
5) З розбухлого родзинок зливаємо воду і висушуємо його за допомогою паперових рушників, викладаємо його в приготовлену масу.
6) Сковороду з високими бортами змащуємо маслом і перекладаємо в неї сирну масу. Ставимо сковороду на повільний вогонь і готуємо запіканку під закритою кришкою 20 хвилин.
Коли на дні по краях запіканку утворюється рум'яна кірочка, її можна знімати з вогню і подавати до столу. Смачного!
- Сир - 400 грам
- Крем - 200 грам
- Крупа манна - 5 Ст. Ложок
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 3 штуки
- Сода - 0, 5 чайних ложки (гашене оцтом)
- Сіль - 1 щіпка
- Ізюм - 1/4 склянки
1) Ізюм замочуємо в теплій воді на 20 хвилин.
2) Манку змішуємо зі сметаною і залишаємо на деякий час набрякнути.
3) У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і гарненько збиваємо. У цю суміш викладаємо сир і ретельно перемішуємо все.
4) Тепер змішуємо сирну суміш з набряклої в сметані манкою, додаємо соду, гашене оцтом, перемішуємо.
5) З розбухлого родзинок зливаємо воду і висушуємо його за допомогою паперових рушників, викладаємо його в приготовлену масу.
6) Сковороду з високими бортами змащуємо маслом і перекладаємо в неї сирну масу. Ставимо сковороду на повільний вогонь і готуємо запіканку під закритою кришкою 20 хвилин.
Коли на дні по краях запіканку утворюється рум'яна кірочка, її можна знімати з вогню і подавати до столу. Смачного!