Сирна запіканка без глютену
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви віддаєте перевагу корисну і смачну випічку, подивіться простий рецепт сирної запіканки без глютену, на основі натурального сиру і йогурту, з яблуком і корицею. Виходить легка запіканка.
Молочні продукти, яйця, цукор і фрукти не містять глютену. Але, на жаль, багато виробників молочної продукції використовують загусники, крохмаль або білу пшеничну муку, які, як раз, і містять глютен. Сирні десерти, солодкі густі йогурти, сметана і навіть сир може мати в складі загусник. Тому, або готуйте сир і йогурт самі, або шукайте якісну продукцію, в складі якої будуть тільки молоко або вершки.
- Сир - 600 грам
- Йогурт натуральний - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Яйця - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Яблука - 1-2 штук
Підготуємо інгредієнти.
Сир вибираємо сухий, без кислинки.
Сир вибираємо сухий, без кислинки.
У миску забивати яйця.
Додаємо сіль, цукор і корицю. Все збиваємо до піни.
Додаємо в миску сир.
Додаємо натуральний йогурт. Цього разу у мене натуральний грецький йогурт 8% жирності. Так само, використовую йогурт домашнього приготування, менш жирний.
Сирну масу перемішуємо занурювальним блендером і переливаємо в силіконову форму.
Яблука нарізаємо часточками і викладаємо на сирну масу. Відправляємо форму в розігріту духовку. Запікаємо при температурі 170-180 градусів, близько 40 хвилин.
Коли запіканка охолоне, витягаємо її з форми.
Коли запіканка охолоне, витягаємо її з форми.
Сирна запіканка готова. Смачного!