Сир з овечого молока
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую всім любителям молочних продуктів спробувати самостійно приготувати смачний і корисний сир з овечого молока. На сніданок або легка вечеря - ідеальна закуска.
Існує багато рецептів сиру або сиру на овечому молоці. Наприклад, всім відома фета робиться традиційно з овечого молока. Для приготування сиру з овечого молока беремо літр домашнього свіжого молочка, обов'язково пепсин - інакше сироватка не утворюється, йогурт домашній (можна купити на базарі чи в тому ж магазині) і сіль за смаком. Виходить досить щільний сир. Ідеально подавати його з маслинами, в салаті грецькому або як Помазков для бутербродів.
- Молоко - 1 літр
- Йогурт - 1 Ст. Ложка
- Пігулка аціддін-пепсину - 2 штуки
- Морська сіль - 1 Ст. Ложка
- Вода - 0, 3 склянки

Нагрейте молоко до 30-32 градусів (воно не повинно бути холодним, але трохи прохолодним). Додайте столову ложку домашнього йогурту, розітріть 2 таблетки Ацидин-пепсину в порошок, залийте холодною водою і через годину додайте до молока. Вже через 30 хвилин молоко згорнулося і перетворилося в густий гладкий пласт кислого молока, зверху нього плавала каламутна сироватка.

Залиште кисле молоко при кімнатній температурі настоюватися добу. Потім той самий гладкий пласт поріжте на квадратики.

Розмішайте "квадратики" два рази з перервою в кілька хвилин і перелийте все в марлю.

Потім марлю повісьте, щоб стекла сироватка.

Сир гарненько стек за пів дня.

Сир перекладіть в чисту ємність і посоліть.

З літра молока вийшло близько 200 грам сиру. Зайва сироватка стекла.

Готовий сир може ще добу при кімнатній температурі постояти, а потім його зберігати найкраще в холодильнику.

Ось такий вийшов сир з овечого молока. Смачного!