Сир в мультиварці «Redmond»
(покроковий рецепт з фото)
Не секрет, що молочні продукти, приготовлені вдома, набагато краще куплених в магазині, т.К. Не містять консервантів і інших шкідливих речовин. Мультиварка спрощує приготування будь-якої страви.
Плюси приготування цієї страви в мультиварці "редмонд" не тільки швидкість і легкість, але ще і в тому, що керамічне покриття чаші нe впливає негативно на структуру і смак їжі, її можна легко помити.
1. Для приготування сиру в мультиварці "редмонд" нам знадобиться кисле молоко, яка не встигло ще перетворитися в сироватку. Виливаємо його в чашу мультиварки. У невеликій мисці збиваємо яйце, змішане з сіллю, додаємо до молока.
2. Закриваємо кришку мультиварки і включаємо режим "випічка" з 20 хвилин. Після закінчення часу відкриваємо кришку. З молока повинна утворитися сироватка.
3. Беремо каструлю, зверху кладемо друшляк, накриваємо друшляк марлею так, щоб кінці її звисали. Виливаємо сироватку з чаші в друшляк.
4. Далі загортаємо краї марлі і кладемо наверх прес. Ми залишаємо на 1 - 2 годину. Чим більше сир буде лежати під пресом, тим більше сухим ставатиме.
Сир готовий. Смачного!
- Яйце - 1 штука
- Кисле молоко - 1 літр(3, 5 % жирності)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. Для приготування сиру в мультиварці "редмонд" нам знадобиться кисле молоко, яка не встигло ще перетворитися в сироватку. Виливаємо його в чашу мультиварки. У невеликій мисці збиваємо яйце, змішане з сіллю, додаємо до молока.
2. Закриваємо кришку мультиварки і включаємо режим "випічка" з 20 хвилин. Після закінчення часу відкриваємо кришку. З молока повинна утворитися сироватка.
3. Беремо каструлю, зверху кладемо друшляк, накриваємо друшляк марлею так, щоб кінці її звисали. Виливаємо сироватку з чаші в друшляк.
4. Далі загортаємо краї марлі і кладемо наверх прес. Ми залишаємо на 1 - 2 годину. Чим більше сир буде лежати під пресом, тим більше сухим ставатиме.
Сир готовий. Смачного!