Швидкий рецепт «Наполеона»
(покроковий рецепт з фото)
Я не по-чуток знаю, як багато часу і праці необхідно, щоб приготувати листкове тісто, тому поділюся з вами швидким рецептом "наполеона" зі спрощеним варіантом листкового тісто!
Приготувати традиційний торт "наполеон" можна і без листкового тіста, він вийде дуже смачним, якщо використовувати спрощене листкове тісто. За смаком такий "наполеон" не відрізниш від оригінального, а на вигляд вони абсолютно не відрізняються. Якщо заварний крем виходив у вас занадто густим, додайте до нього трохи вершків. Також рекомендую добре пропікати коржі, щоб вони вийшли хрустким, це додасть торту родзинку, адже вони будуть поєднуватися з дуже ніжним і ароматним кремом.
- Борошно - 1 кілограм
- Масло слівчоное - 0, 5 кілограма
- Жовток - 6 штук(2 шт в тісто, 4 шт в крем)
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вода крижана - 400 мілілітрів
- Цукор - 200 грам
- Вершки 33% - 200 грам
- Молоко - 1 літр
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - За смаком
1. Приготуйте тісто: жовтки змішайте з оцтом, сіллю і перемішайте. Додайте крижану воду, перемішайте і поставте в холодильник.
2. Борошно змішайте з нарізаним крижаним вершковим маслом і за допомогою блендера перебити до стану крихти. Зробіть в центрі борошна зробіть поглиблення, влийте в нього рідку частину інгредієнтів (без льоду) і замісіть тісто, починаючи від країв до центру.
3. Замішуйте тісто швидко, щоб масло під руками не розтануло. Готове тісто розрізати на сім частин і кожну загорніть в харчову плівку. Надішліть тісто в холодильник на 1 час.
4. Розкачайте тісто на добре присипаному борошном столі, виріжте в формі майбутніх коржів і зробіть проколи вилкою. Випікайте на пергаментному папері в розігрітій до 180 градусів 3-4 хвилини.
5. Приготуйте крем: в жовтки додайте цукор, ванільний цукор і добре перемішайте міксером. Додайте борошно, крохмаль і знову перемішайте міксером.
6. Додайте отриману масу в кипляче молоко, вливаючи її тонкою цівкою і постійно помішуючи. Зменшіть вогонь і варіть до загустіння. Вершки злегка збийте міксером і додайте в крем, щоб зробити його трохи рідині.
7. Перемажьте коржі кремом і посипте подрібненими горіхами. Залиште торт на ніч у кімнаті, накривши його харчовою плівкою або рушником. Смачного!